Amersfoort

Nieuws

15 februari 2011 26 februari 2014

Reminder Milieu voor Amersfoortse politieke partijen

17 december 2017

De kerngroep van Milieudefensie Amersfoort heeft de politieke partijen vóór de gemeentelijke verkiezingen van maart 2018 een reminder toegestuurd, waarin een aantal onderwerpen zijn gesignaleerd waar de gemeentelijke politiek haar tanden in moet gaan zetten! Hieronder is de brief weergegeven.

Lees verder...

CO2-neutraal Amersfoort in 2030?

20 juni 2017

De gemeente komt langzaamaan in actie rond duurzaamheid. Dat moet ook wel, in 2030 wil de gemeente tenslotte klimaatneutraal zijn. Het is een ambitie die past bij de noodzaak, maar het vraagt nogal wat. Lees de ervaringen van Maiken die o.a. namens Milieudefensie aanschuift aan tafel.

Lees verder...

Samenwerking landelijk-lokaal

Samenwerking landelijk-lokaal

20 juni 2017

Milieudefensie Amersfoort is een lokale afdeling van de landelijke vereniging. Als afdeling zijn wij helemaal vrij om milieuonderwerpen in Amersfoort aan te pakken. Waar nodig krijgen wij dan ondersteuning van het landelijke bureau van Milieudefensie in Amsterdam.

Lees verder...

Website tegen zwerfafval Website tegen zwerfafval

Website tegen zwerfafval

17 juni 2017

Milieudefensie Amersfoort heeft een website ontwikkeld in de strijd tegen zwerfafval. Elke inwoner van Amersfoort wordt uitgedaagd om een (stuk van een) straat of buurt te adopteren en vrij te houden van rondslingerend afval. Alle prikkers worden vermeld op een digitale plattegrond.

Lees verder...

Stop 130 km/u op wegen rond Amersfoort

27 september 2016

Sinds kort zijn op de snelwegen rond Amersfoort de maximum snelheden verhoogd. Zonder inspraak van de gemeente Amersfoort, zonder inspraak van omwonenden en voorbijgaand aan alle negatieve invloeden ervan op inwoners in Amersfoort. Daarom heeft Milieudefensie Amersfoort een Open Brief geschreven aan gemeenteraad, provincie en Rijkswaterstaat, waarin wij tegen deze maatregel protesteren. Hieronder is de brief integraal weergegeven.

Lees verder...

Vrijwilligers gezocht

24 september 2015

Word je ook zo verdrietig/boos over aantasting van ons milieu? Wil je deze boosheid omzetten in positieve actie? Vind je het leuk om mensen te informeren over wat zij zelf kunnen doen aan een duurzame(r) wereld? Vind je het leuk om dingen te organiseren? Heb je regelmatig een paar uur beschikbaar?

Lees verder...

UtopiAmersfoort

15 oktober 2014

Om onze activiteiten voor de komende tijd beter te kunnen plannen en om voor ons en voor allen die ons steunen duidelijk te maken waar wij voor staan, heeft Milieudefensie Amersfoort een visie voor 2030 opgesteld: "UtopiAmersfoort". Lees hieronder waar Milieudefensie Amersfoort de komende jaren naar zal streven.

Lees verder...