Amersfoort

Nieuws

15 februari 2011 26 februari 2014
"Albert Heijn, wil jij mijn Valentijn zijn?"

"Albert Heijn, wil jij mijn Valentijn zijn?"

18 februari 2018

Twee leden van Milieudefensie, tevens vrijwilligers van 033zwerfafvalzat.nl, bezochten de Albert Heijn aan het Eemplein en vroegen steun voor uitbreiding statiegeld. Dit in het kader van de landelijke ValentHeijns-actie richting Albert Heijn.

Lees verder...

Terugblik Amersfoortse Week van de Duurzaamheid 7-14 oktober 2017 Terugblik Amersfoortse Week van de Duurzaamheid 7-14 oktober 2017

Terugblik Amersfoortse Week van de Duurzaamheid 7-14 oktober 2017

17 februari 2018

Met een slinger van zwerfafval aan de Koppelpoort en een groot spandoek met de leus Verslingerd aan een schone stad opende wethouder Tigelaar op 7 oktober 2017 de Week van de Duurzaamheid in Amersfoort. Zo’n 30 organisaties in en rond Amersfoort hebben hieraan meegewerkt. Milieudefensie, IVN en het CNME waren de trekkers van deze week. Benieuwd naar een korte terugblik en een videoverslag?

Lees verder...

Voorbereidingen voor Duurzame dagen Amersfoort 10 tot 14 oktober 2018 zijn gestart! Voorbereidingen voor Duurzame dagen Amersfoort 10 tot 14 oktober 2018 zijn gestart!

Voorbereidingen voor Duurzame dagen Amersfoort 10 tot 14 oktober 2018 zijn gestart!

17 februari 2018

Het is voor de tiende keer dat URGENDA op 10 oktober de landelijke dag van de Duurzaamheid organiseert… en Amersfoort doet natuurlijk weer mee! Van 10 tot en met 14 oktober zetten allerlei organisaties in Amersfoort duurzaam leven weer op de agenda. Wil je daarover mee praten, of wil je in het program ook jouw duurzame activiteit of thema onder de aandacht? Sluit je dan aan! Op 15 maart komen we vanaf 20.00 uur voor de tweede voorbereidingsbijeenkomst bij elkaar. Stuur een mail naar I.Heidotting@amersfoort.nl Dan ontvang je een uitnodiging voor het eerstvolgend voorbereidend overleg.

Lees verder...

Milieudefensie zoekt de boer op: “van Erf tot Erf”.

17 februari 2018

Het lijkt soms alsof boeren en burgers lijnrecht tegenover elkaar staan in maatschappelijke discussies rondom ons voedsel. Maar als we een eerlijk en duurzaam voedselsysteem willen, is het belangrijk dat we elkaar begrijpen. Alleen samen kunnen we zorgen voor een beter milieu. Milieudefensie Landelijk startte daarom de actie “Van Erf tot Erf”. In het kader daarvan gingen twee leden van Milieudefensie Amersfoort op bezoek bij twee boeren en namen interviews af. Deze interviews leveren meer begrip op voor de situatie van de boeren. Milieudefensie bundelt al deze gesprekken die afdelingsleden door het hele land voeren tot een mooi boek. Hieronder een klein stukje uit een verslag van een ontmoeting met boerin Jolke de Moel van de tuinderij Eemstad te Vathorst en met Joop Wantenaar van 't Derde Erf.

Lees verder...

Zwerfafval zat? Steeds meer bewoners prikken mee! Zwerfafval zat? Steeds meer bewoners prikken mee!

Zwerfafval zat? Steeds meer bewoners prikken mee!

17 februari 2018

Sinds juni vorig jaar is de website www.033zwerfafvalzat.nl in de lucht, een initiatief van het IVN, A Rocha en Milieudefensie Amersfoort. Sinds de start van de site hebben zich al meer dan 120 Amersfoorters hebben zichzelf op de kaart laten zetten. Zij hebben een stukje van hun woonomgeving geadopteerd en ruimen daar zo nu en dan het zwerfafval op. Sommige straten zijn hierdoor zichtbaar schoner! Meer weten? Ook meedoen? Meld je aan via info@033zwerfafvalzat.nl En wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook nog meedoen met de BackToSender -actie.

Lees verder...

Meedoen met Milieudefensie Amersfoort?

Meedoen met Milieudefensie Amersfoort?

17 februari 2018

Verspreid over het hele jaar onderneemt Milieudefensie Amersfoort grotere en kleinere acties rondom verschillende thema’s. Als je het leuk vindt om eens aan zo’n actie deel te nemen of er één bij te wonen, laat het ons dan weten. Wil je zelf een actie opstarten, die aansluit bij de thema’s van Milieudefensie of wil je mee richting geven aan de acties, schuif dan aan tijdens onze maandelijkse overleg (zie agenda voor de vergaderdata). Het is fijn als je je van te voren even aanmeldt.

Lees verder...

Opruimactie zwerfvuil samen met basisscholen Opruimactie zwerfvuil samen met basisscholen

Opruimactie zwerfvuil samen met basisscholen

17 februari 2018

Ook dit jaar roepen het CNME en Milieudefensie de basisscholen weer op om mee te doen met de Actie Grijp je kans…grijp het vuil! De actie is gepland in de week van 19 tot en met 23 maart 2018. De school die het leukste beeldmateriaal instuurt van haar actie, maakt weer kans op een mooie prijs.

Lees verder...

Acties op het thema Verkeer

Acties op het thema Verkeer

17 februari 2018

Op het onderwerp VERKEER is Milieudefensie ook in de afgelopen maanden op verschillende manieren weer actief geweest. Naast alle verzet tegen de Westelijke Ontsluiting van Amersfoort de afgelopen jaren, lijkt het doek gevallen en gaat de aanleg met grote waarschijnlijkheid door. Wij werkten onlangs mee aan de opnamen van het SBS6-programma “Van onze centen’ over de aanleg van de Westelijke Ontsluiting. Daarnaast voerden we actie rond het autoluw maken van de Binnenstad.

Lees verder...

Stop 130 km/u op wegen rond Amersfoort

27 september 2016

Sinds kort zijn op de snelwegen rond Amersfoort de maximum snelheden verhoogd. Zonder inspraak van de gemeente Amersfoort, zonder inspraak van omwonenden en voorbijgaand aan alle negatieve invloeden ervan op inwoners in Amersfoort. Daarom heeft Milieudefensie Amersfoort een Open Brief geschreven aan gemeenteraad, provincie en Rijkswaterstaat, waarin wij tegen deze maatregel protesteren. Hieronder is de brief integraal weergegeven.

Lees verder...

UtopiAmersfoort

15 oktober 2014

Om voor ons en voor allen die ons steunen duidelijk te maken waar wij voor staan, heeft Milieudefensie Amersfoort een visie voor 2030 opgesteld: "UtopiAmersfoort". Lees hieronder waar Milieudefensie Amersfoort de komende jaren naar zal streven.

Lees verder...