Leden

Ledenbulletin

Milieudefensie wil het denken over natuur en milieu voortdurend vernieuwen. Daarvoor zijn impulsen vanuit de leden onontbeerlijk. Ideeën over het milieubeleid en de vereniging Milieudefensie kun je in dit ledenbulletin kwijt. Met jouw ideeën en de reacties van andere leden hopen we de discussie over interessante milieuvraagstukken te stimuleren.
11 juni 2013 11 juni 2013
Onderwijs als basis voor duurzaamheid

Onderwijs als basis voor duurzaamheid

Op welke manier kunnen we een beweging in gang zetten naar een samenleving die in haar basis duurzaam is? Volgens mij zijn er meerdere wegen die elkaar niet bijten of zelfs kunnen versterken. In dit artikel pleit ik voor duurzaam onderwijs: onderwijs dat verder gaat dan vakinhoudelijke kennis.

Lees verder...

Waar een wil is, is een weidevogel

Waar een wil is, is een weidevogel

“Stap op de fiets en doe een rondje door de polder: een en al natuur!”, roepen mijn vrienden. Oke, ik probeer mijn ogen te openen: ik zie vele strakke biljartlakens, woestijnen met hier en daar een akker kaalgeschraapte aarde. De oevers zijn zo steil dat watervogels of amfibieën er nauwelijks uit kunnen klimmen. Grazend vee wordt behoed voor een benarde zwempartij door een drinkwaterpomp. De sloot ziet troebel, misschien dat er een enkel stekelbaarsje zwemt. Is dit natuur?

Lees verder...

Leve de bureaucreatie

Leve de bureaucreatie

Op de laatste Ledendag kwam het voornemen van de regering ter sprake om de wetgeving op het gebied van de ruimtelijke ordening te vereenvoudigen. De bedoeling ervan moge duidelijk zijn. Men wil niet dat actiegroepen middels gerechtelijke en bestemmingsplanprocedures projecten als de aanleg van nieuwe autowegen jarenlang kunnen tegenhouden.

Lees verder...