Dossier Klimaatzaak Shell

Wat jij kunt doen

Wat jij kunt doen

04 april 2018

Help mee: maak deze zaak tegen Shell een zaak van heel Nederland! Voer online actie, werf mede-eisers in jouw omgeving of organiseer een informatie-avond. Maak van klimaat ook jouw zaak.

Als we willen dat onze zaak tegen Shell een succes wordt, dan hebben we jouw hulp nodig. Help jij mee met het werven van mede-eisers? Sluit je aan bij een groeiende groep actieve vrijwilligers, die onder de noemer #FairFuture grote bedrijven oproepen te stoppen met het vervuilen van de aarde en het schenden van mensenrechten. Er zijn al 15 teams actief door het hele land.

Meld je aan als vrijwilliger of apptivist

Deel de rechtszaak

Deel deze actie met je vrienden, familie, collega’s, klas- en studiegenoten op facebook, via twitter of . Als je de link naar www.klimaatzaakshell.nl op social media post, gebruik dan de hashtags #klimaatzaakshell en #ookjouwzaak. En als je op Facebook met andere mede-eisers in contact wilt komen, word lid van de Facebook-groep Fair Future Beweging.

Word apptivist

Als apptivist ontvang je af en toe via whatsapp een oproep om die dag mee te doen met een social media actie. Zo kunnen we bijvoorbeeld met honderden tegelijk een tweet naar een minister of naar de CEO van Shell sturen en trending topic worden. Zie hier meer informatie over apptivisme.

Word vrijwilliger

Geef je op als vrijwilliger en organiseer samen met mensen bij jou uit de buurt activiteiten om er aandacht voor te vragen dat het bedrijf van koers moet veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een informatie-avond organiseren of een wervingsevenement opzetten, waarbij je op straat mensen informeert en vraagt mede-eiser te worden. Je kunt direct al een gratis actiepakket bestellen via het formulier met stickers, posters en lege formulieren om mede-eisers te werven.

Kom naar een Meet Up

Wil je eerst meer weten of met ons kennismaken? Er zijn de komende maanden verschillende informatie-avonden en meetups, georganiseerd door mensen in heel Nederland die zich nu al vrijwillig inzetten voor de campagne. Hieronder een voorlopige lijst, die we regelmatig zullen updaten. Je kunt ook alvast contact met ons opnemen of je aanmelden voor meer info.

Kom naar de Trainingsdag op zaterdag 28 april

Zaterdag 28 april organiseren we een interactieve trainingsdag in Amsterdam. Samen gaan we vervuilende bedrijven bewegen om óók mee te doen om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan. Op de trainingsdag bieden we workshops in hoe je mensen kunt bereiken. Deze vaardigheden gaan we meteen toepassen op de #KlimaatzaakShell: 'hoe maken we deze rechtszaak een zaak van heel Nederland?' Doe jij ook mee? Meld je hier aan.

 Meetups kaartje nieuw

Wil je nog meer informatie over hoe je actief kunt worden? Stuur een mail naar of bel naar 020 5507300 en vraag naar Eefje, Steven, Jamila of Merle.

Meld je aan als vrijwilliger of apptivist