Klimaatcrisis

Geen klimaatgeld naar vervuilende bedrijven

Scroll

Een probleem los je niet op door het erger te maken. De komende weken beslist Klimaatminister Jetten hoe hij de klimaatmiljarden verdeelt. Roep hem op om huishoudens te helpen. En niet de vieze plannen van grote vervuilers te betalen.

Veelgestelde vragen over de Klimaatcrisis-oproep

Lees meer over onze campagne. Wat is de Klimaatcrisis-oproep? Wat willen we ermee bereiken? Waarom richten we ons op minister Jetten? En hoe kan jij helpen?

Feit: grote bedrijven hebben geen goed klimaatplan
Er is nu klimaatactie nodig van grote bedrijven, als grootste veroorzakers van de klimaatcrisis. Maar juist de grote bedrijven laten het afweten. Wij onderzochten dit jaar de klimaatplannen van 29 grote vervuilers. En wat blijkt? Géén van deze bedrijven heeft een goed klimaatplan.

Het probleem: huishoudens betalen - grote vervuilers krijgen geld

Terwijl steeds meer mensen hun energierekening (bijna) niet meer kunnen betalen, krijgen grote bedrijven volop geld van de overheid. Ze ontvangen niet alleen compensatie voor de gestegen gasrekening, maar binnenkort mogelijk ook miljarden klimaatgeld. En dat terwijl al die bedrijven een slecht klimaatplan hebben en gewoon doorgaan met vervuilen.

Daar kunnen we samen iets aan doen

Gelukkig is het nog niet te laat, want het kabinet neemt hier binnenkort een besluit over. Daarom laten we nu samen van ons horen:

Ja, ik teken de oproep!

Klimaatminister Jetten, hou je aan je coalitieakkoord. Want daarin staat dat:
De vervuiler betaalt | Iedereen mee kan doen | Niemand achterblijft

Dit is wat wij vragen:

1. Geen klimaatgeld voor bedrijven zonder goed klimaatplan
2. Vanuit Nederland vervuilen we minder wereldwijd
3. Klimaatgeld naar huishoudens die het nodig hebben

Vul hieronder jouw gegevens in:

Loading...