Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel

03 september 2015

Samen met mensen door heel Nederland en een groot aantal burgerinitiatieven en actiegroepen zet Milieudefensie zich in voor de strijd tegen klimaatverandering en vervuilende fossiele brandstoffen en vóór een schone, veilige en onafhankelijke energievoorziening.

  • Onze lokale groepen blijven niet stil zitten wachten, maar gaan zelf aan de slag met zonnedaken of besluiten hun eigen windcoöperatie op te zetten.
  • Met ons internationale Friends of the Earth-netwerk roepen we Shell via de rechter ter verantwoording voor de enorme olievervuiling in Nigeria.
  • We vragen samen met Fossielvrij Nederland grote pensioenfondsen hun investeringen uit vervuilende energiebronnen weg te halen.
  • We voeren samen met de mensen in Brabant, de Noordoostpolder, Groningen en Terschelling doorlopend actie om de Nederlandse bodem te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van gasboringen.

We roepen op tot een snelle energietransitie om alles in het werk te stellen om ons klimaat te redden. Hiervoor zijn grote politieke keuzes nodig, met oog voor de toekomst voor ons allemaal - voor ons eigen land en voor de hele wereld. Maar ook mensen die zelf alvast aan de slag gaan met duurzame energie en zich niks aantrekken van het gebrek aan daadkracht bij de politiek. Deze strijd is overal dezelfde: van het kleinste lokale niveau tot aan het grootste wereldtoneel.