Milieudefensie: al 50 jaar supporter van veranderaars

Scroll

Wij geloven in de kracht van mensen. Als mensen samenwerken, kunnen ze de wereld veranderen. Dankzij de steun van meer dan 200.000 mensen in het hele land is Milieudefensie uitgegroeid tot de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Dit jaar vieren we het 50-jarig bestaan van onze vereniging. Vier je met ons mee?

Wist je dit?

Startkapitaal
Het startkapitaal van Milieudefensie (5.000 gulden) kwam van prins Bernhard
Leden
Toen Milieudefensie in 1972 een vereniging werd, hadden we gelijk al 8.000 leden (nu meer dan 110.000)
Milieutelefoon
De succesvolle MilieuTelefoon van Milieudefensie (1987) werd later zelfstandig als MilieuCentraal (1998)

Meer over onze geschiedenis in woord en beeld

De klimaatcrisis vraagt nu onze volle aandacht. Er is geen tijd meer te verliezen. Toch willen we dit heuglijke moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Geniet je mee? Bekijk bijvoorbeeld de foto's en posters uit onze rijke geschiedenis: 50 jaar in (iets meer dan) 50 beelden. En lees meer over onze geschiedenis en ons jubileum.

Foto boven (Michiel Wijnbergh): manifestatie tegen de aanleg van snelweg A4 Midden-Delfland (2004). De ballonnen markeren waar de weg is gepland, dwars door het mooie polderlandschap.

Sterker door leden en vrijwilligers

De mensen van het eerste uur zagen dat het de verkeerde kant opging met het milieu. Daarom werd in 1971 de Raad voor Milieudefensie opgericht. Deze zelfbenoemde raad adviseerde de overheid en bedrijven over wat er mis was en nodig moest veranderen. Het is de tijd van het spraakmakende Rapport van de Club van Rome, Grenzen aan de groei. Maar invloed kreeg Milieudefensie pas echt toen we een vereniging werden met actief betrokken mensen. Dat gebeurde in december 1972. En dat vieren we!

02205-50los-800.pngZo vier je met ons mee:

Word lid en krijg gratis het prachtige jubileum T-shirt van Sioejeng Tsao.
Lees meer over onze roemruchte geschiedenis.
 En bekijk de jubileumvideo (hieronder), een eerbetoon aan onze veranderaars, toen en nu
(vrij naar 'Here's to the crazy ones' van Apple uit 1997). 

Ja, ik word lid en krijg gratis het jubileum T-shirt

Je bepaalt zelf voor welk bedrag per maand je lid wil worden. Je kan al lid worden voor € 3 per maand. We sturen het jubileum T-shirt gratis naar je op.

Loading...