Dossier Ons werk in Groningen

Warme deken voor piepklein huisje

Warme deken voor piepklein huisje

09 november 2016

In samenwerking met ‘Breien met Agnes’ en mensen uit het hele land hebben we het kleinste huisje in Groningen ingepakt met een deken van breiwerk. Hiermee lieten we zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben uit Groningen. De gaswinning zorgt voor aardbevingen en haalt levens van vele Groningers overhoop. Wij steunen de Groningers.

Op 3 maart 2017 presenteerden we vol trots het ingepakte huisje van ‘Thais Joaptje’. Honderden mensen uit het hele land hebben meegebreid aan de enorme warme deken voor het minihuisje ‘Thais Joaptje’ in het Noord-Groningse Rottum.

Elk lapje, klein en groot, werd met liefde gemaakt door mensen die Groningers een hart onder de riem willen steken. Van alle lapjes werd door vrijwilligers en kunstenares Agnes Bakker een enorme deken gemaakt. Met de deken laten we zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben. Dat is beter voor het klimaat en beter voor Groningers. Door aardbevingen wonen sommigen al jaren in noodwoningen, zijn schoolgebouwen onveilig, staan hun huizen in stutten of worden zelfs gesloopt. Door de creatieve vorm zorgt de deken ook voor een positief geluid en een glimlach. Figuurlijk een warme deken voor de bewoners van het door aardbevingen getroffen gebied. Bekijk alle foto's op onze Facebook pagina.

 Huisje-Rottum

Foto's door Annet Eveleens

Veel verschillende breiers deden mee: scholieren, Freek de Jonge, gedupeerden, milieuactivisten, Gronings gasverzet, dorpsbewoners, Kerk & Aardbeving, ouderen, solidaire Nederlanders en misschien jij wel! Fantastisch om te zien dat zoveel mensen Groningers steunen.

Huisje-Rottum

Wil je op de hoogte blijven van onze campagne tegen de gaswinning? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

* Verplicht veld
Voornaam
Achternaam
E-mailadres *