Dossier Gas in Nederland

Fakkeltocht na zware aardbeving Groningen

Fakkeltocht na zware aardbeving Groningen

12 januari 2018

Afgelopen maandag is de provincie Groningen opgeschrikt door de zwaarste aardbeving sinds 2012. De flinke klap werd gevoeld door de hele provincie en zelfs in de hoofdstad. Groningers zijn het zat en gaan de straat op voor een fakkeltocht op 19 januari.

Help mee, sponsor een fakkel

De Groninger Bodem Beweging organiseert samen met Milieudefensie en andere organisaties op 19 januari 2018 een fakkeltocht in de stad Groningen. Uit solidariteit met de gedupeerden en als protest tegen de gaswinning. Loopt er volgende week ook een fakkel namens jou door de straten van Groningen? Help mee en sponsor een fakkel.

Doe mee, kom naar Groningen

In 2017 liepen ruim 4000 mensen mee, onder wie cabaretier Freek de Jonge en vele politici. Ook jij kunt dit jaar meedoen door een fakkel te doneren of door mee te lopen. Meld je aan bij het Facebook event 'Grote Fakkeltocht' en laat zien dat je komt. Ook kunnen we nog helpende handen gebruiken tijdens de fakkeltocht. Wil jij als vrijwilliger meehelpen?

Vrijdag 19 januari 2018
19:30 uur tot 22:00 uur
Vismarkt, Groningen
 

Samen reizen? Vind je reismaatje via onze speciale Facebook Groep "Samen reizen naar de Fakkeltocht"

De gaswinning is een puinhoop

Bijna elke dag zijn er aardbevingen vanwege de gaswinning in de provincie. Maar zo heftig als de beving op 8 januari is niet meer voorgekomen sinds de beving van 2012 in Huizinge. Lees meer over de beving in ons nieuwsbericht “Zwaarste aardbeving in Groningen sinds 2012”. Wat voor aardverschuiving is er nodig om de politiek te bewegen de gaskraan nu eindelijk helemaal dicht te draaien? Inmiddels heeft het bewijs zich opgestapeld. De gaswinning is een puinhoop en daar moet een einde aan komen.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de fakkeltocht? Bekijk de veelgestelde vragen en hun antwoorden.