Energie

Teken voor schone en veilige energie

Teken voor schone en veilige energie

11 september 2016

Ons klimaat breekt het ene na het andere warmterecord en in Groningen veroorzaakt de gaswinning steeds grotere problemen. Het is wel duidelijk dat we veel haast moeten maken met de omschakeling naar schone en veilige energie. Het is dus hoog tijd om het roer om te gooien en van Nederland een echte koploper te maken, waar we allemaal trots op kunnen zijn. Teken jij ook voor nieuw Nederlands energiebeleid?

Nederland loopt gigantisch achter met die omschakeling. Slechts een krappe 6% van onze energie komt van duurzame bronnen. Dat terwijl we al lang niet meer afhankelijk hoeven te zijn van gas en andere schadelijke fossiele brandstoffen.

Hoog tijd dus om het roer om te gooien en van ons land een echte koploper te maken. Een eerlijk energiebeleid, een duurzaam Nederland en een schone wereld, ook voor onze kinderen: hoe mooi zou dat zijn? Dat kunnen wij voor elkaar krijgen. Samen.

Teken nu!

Fossiel is het verleden, duurzaam de toekomst. Ik wil schone en veilige energie:

  • Geen schadelijke gaswinning in Groningen en in de rest van het land.
  • Geen peperdure import van zwaar vervuilende fossiele brandstoffen. maar schone energie voor ons allemaal, die we gewoon zélf produceren.
  • Geen boortorens, maar duurzame banen. Maak een groen banenplan en vervang elke fossiele baan die verdwijnt door twee groene banen;
  • Geen verspilling, maar isolatie. Verduurzaam 250.000 huur- en koopwoningen per jaar en verlaag daarmee de energierekening van huishoudens;
  • Dat de overheid het vonnis in de klimaatzaak respecteert, en daarbij niet mikt op het absolute minimum (25% emissiereductie in 2020), maar een ambitieuzer doel (40% emissiereductie in 2020), waarmee wij aansluiten bij Europese koplopers als Duitsland en Denemarken - en doen wat van ons verwacht mag worden in de strijd tegen klimaatverandering.

Samen zonder gas