Thema Energie

De winning en het verstoken van olie, kolen en gas zorgen wereldwijd voor veel vervuiling en schade. Ook dichtbij huis, zoals in Groningen waar de gaswinning voor veel ellende zorgt. Onze energie voor 100% duurzaam, veilig en eerlijk? Dat kunnen wij samen voor elkaar krijgen. Het kán met wind, zon en aardwarmte. En misschien nog het belangrijkste: laten we energieverspilling stoppen. Dat scheelt de helft! Een duurzaam Nederland en een schone wereld. Ook voor onze kinderen.

Gas in Nederland

Samen draaien we de gaskraan dicht

Gas in Nederland

We gebruiken aardgas om te koken, te douchen en onze huizen te verwarmen. Maar ook gas veroorzaakt klimaatverandering, net als olie en kolen. De gaskraan in Nederland moet dus zo snel mogelijk dicht. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor mensen in Groningen die elke dag geconfronteerd worden met schade door gasbevingen. Samen draaien we de gaskraan dicht, in Groningen en thuis en overtuigen we de politiek om echte stappen te zetten richting schone en veilige energie.

Lees meer...

Shell in Nigeria

De grootste olieramp ooit was niet met de Exxon Valdez of de Deepwater Horizon. In de Nigeriaanse Nigerdelta voltrekt zich al 60 jaar een olieramp waar zeker twee keer zoveel olie gelekt is als in de Golf van Mexico. De gevolgen zijn enorm. Shell is hier in belangrijke mate verantwoordelijk voor. Lees meer...

14 april 2014 15 juni 2017