Thema Energie

Als het aan Milieudefensie ligt, krijgt de hele wereld toegang tot energie, zónder vervuiling. Olie, gas & kolen zijn van de 20e eeuw, schaliegas en teerzand zijn volledig de verkeerde weg. We moeten fossielvrij worden, 100% duurzaam, en zonder valse oplossingen zoals grootschalige biomassa of kernenergie. Het kan, met zon, wind en aardwarmte. En misschien nog het belangrijkste: laten we energieverspilling stoppen. Dat scheelt letterlijk de helft!

Gas in Nederland

Samen draaien we de gaskraan dicht

Gas in Nederland

We gebruiken aardgas om te koken, te douchen en onze huizen te verwarmen. Maar ook gas veroorzaakt klimaatverandering, net als olie en kolen. De gaskraan in Nederland moet dus zo snel mogelijk dicht. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor mensen in Groningen die elke dag geconfronteerd worden met schade door gasbevingen. Samen draaien we de gaskraan dicht, in Groningen en thuis en overtuigen we de politiek om echte stappen te zetten richting schone en veilige energie.

Lees meer...

Shell in Nigeria

De grootste olieramp ooit was niet met de Exxon Valdez of de Deepwater Horizon. In de Nigeriaanse Nigerdelta voltrekt zich al 60 jaar een olieramp waar zeker twee keer zoveel olie gelekt is als in de Golf van Mexico. De gevolgen zijn enorm. Shell is hier in belangrijke mate verantwoordelijk voor. Lees meer...

14 april 2014 09 november 2016