Thema Handelsverdragen ver van mijn bed?

Handelsverdragen ver van mijn bed?

Handelsverdragen ver van mijn bed?

25 april 2017

"CETA, TTIP, handelsverdragen, dat gaat niet over mij?” Helaas, niets is minder waar. Want ook jij wilt zeker weten dat er geen gif in je eten zit. Ook jij wilt een eerlijk arbeidscontract en ook jij wilt geen vervuilend bedrijf naast je huis. En dat is nou precies waar handelsverdragen over gaan.

Mens en milieu ondergeschikt aan winst

Sinds een aantal jaar zet Milieudefensie zich, samen met honderdduizenden mensen in heel Europa, in tegen foute handelsverdragen als CETA en TTIP. Dit soort verdragen maakt de bescherming van mens en milieu ondergeschikt aan winst, en maakt multinationals soms machtiger dan onze eigen overheid.

Het kan ook anders

Wij willen mensen inspireren om op een andere manier naar handel te kijken. Want wij denken dat handel anders kan, namelijk eerlijk en duurzaam. Milieudefensie is niet tegen handelsverdragen. Wij denken alleen dat handel een heel andere rol kan spelen en kan bijdragen aan het opbouwen van een betere wereld.

Stel je voor dat levensreddende medicijnen niet worden verkocht aan de hoogste bieder, maar beschikbaar worden voor iedereen.
Stel je voor dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, zodat ze niet gedwongen worden hun productie op te schroeven en daarmee onze bodem uit te putten.
Stel je voor dat bedrijven gebonden worden aan internationale afspraken over mensen- en milieurechten.

Dat is de wereld waar wij naartoe willen. En daar blijven wij voor strijden, dag in dag uit.