Dossier Duurzaam door de stad

Fietsen door Rotterdam voor meer ruimte voor de fiets

Fietsen door Rotterdam voor meer ruimte voor de fiets

03 juli 2017

Afgelopen zaterdag fietsten bijna 100 deelnemers op bijna net zoveel verschillende soorten fietsen mee in de fietsmob georganiseerd door Milieudefensie Rotterdam. En niet op het fietspad, maar op de rijbaan! Met de fietsmob werd aandacht gevraagd voor meer ruimte voor de fiets en minder ruimte voor vervuilend verkeer.

De Gemeente Rotterdam spreekt ambities uit om een echte fietsstad te worden. Helaas lijkt dit in de praktijk vaak bij ambities te blijven. Daarom besloot Milieudefensie Rotterdam dat het tijd was om de enorme ruimte die gereserveerd is voor vervuilend verkeer, zoals auto's, terug te winnen voor de fiets. Ze organiseerden een fietsdemonstratie, waarbij ze op de rijbaan fietsten en lieten daarmee zien dat de fiets net zoveel ruimte zou moeten krijgen. Het is immers veel duurzamer én gezonder om gewoon lekker te gaan fietsen.

Milieudefensie Rotterdam is enthousiast over het resultaat van de actie en hoopt dat deze een vervolg zal krijgen. Ze zijn van plan de gemeente te blijven wijzen op het feit dat inzetten op auto's in de stad achterhaald is. Rotterdammers hebben behoefte aan een schone, veilige en gezonde leefomgeving!", aldus de organisatie.