Dossier Duurzaam door de stad

Doe mee

Doe mee

14 juni 2017

Wil je graag zelf actief worden voor duurzaam wegverkeer? Op deze pagina lees je hoe je mee kunt doen.

 

 Blijf op de hoogte

Doe mee met onze petitie:

  • Teken de petitie Duurzaam op weg
  • Deel de petitie onder zoveel mogelijk mensen zoals vrienden, familie en collega's via e-mail, facebook of twitter.

Word actief bij jou in de buurt:

  • Verzamel zoveel mogelijk handtekeningen in jouw gemeente voor de petitie Duurzaam op Weg en biedt deze –vlak na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018- aan jouw toekomstige gemeenteraad aan. Neem contact met ons op zodat wij een actiepakket met petitiemateriaal naar je op kunnen sturen.  Deze kun je aanvragen bij
  • Organiseer een mobiliteitscafé om mensen in jouw stad te informeren over het belang van duurzame mobiliteit. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van de filmvertoning Bikes vs. Cars. Wellicht kan dit de start zijn voor een nieuwe actiegroep! Interesse in het organiseren van een mobiliteitscafé? Mail dan .
  • Maak, samen met je nieuwe of al bestaande actiegroep, van duurzame mobiliteit een verkiezingsthema in jouw gemeente! We hebben hiervoor een toolkit ontwikkeld die je kan helpen bij het ontwikkelen van een eigen strategie. Deze toolkit vind je hier. Houd ook de nieuwsbrief in de gaten voor acties richting de gemeenteraadsverkiezingen.
  • Woon je in Amsterdam of Rotterdam? Sluit je aan bij de actiegroep die daar in actie komt voor duurzame mobiliteit. Als je een email stuurt naar houden we je op de hoogte en kunnen we je met anderen in contact brengen.
  • Heb je een goed idee om duurzame mobiliteit in jouw eigen gemeente onder de aandacht te brengen? Laat het ons weten! Je kunt mailen met via mobiliteit@milieudefensie.nl of bellen naar 020 5507 300.