english

Samen stoppen we de klimaatcrisis - Zo kan jij meedoen!

Wij hebben een plan. Een groots plan. We gaan Nederland veranderen. Met jouw hulp maken we van klimaat het belangrijkste thema bij de volgende verkiezingen. Lees hier hoe jij mee kunt doen.

Let op: In verband met de Coronacrisis zijn de huis-aan-huisgesprekken en andere bijeenkomsten van Operatie Klimaat voorlopig stilgelegd. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook online veel impact maken. Heb je interesse in één van de onderstaande rollen? Meld je aan en doe online mee!

De zeespiegel stijgt, onze toekomst staat op het spel. Maar de politiek lijkt niet vooruit te branden. Echte maatregelen om de klimaatcrisis tegen te gaan, blijven uit. Wij gaan daar, samen met jou, verandering in brengen. Hoe?

  • Stap 1: We gaan met zoveel mogelijk mensen in gesprek. We luisteren naar hun zorgen en inspireren hen voor eerlijk klimaatbeleid te kiezen.
  • Stap 2: We brengen hun zorgen naar de politiek. Zodat de politieke partijen eerlijke klimaatmaatregelen opnemen in hun verkiezingsprogramma’s. 
  • Stap 3: We gaan met zoveel mogelijk mensen de straat op. We laten zien dat wij willen dat de politiek de klimaatcrisis op een snelle en eerlijke manier aanpakt.

Ontdek de 4 manieren waarop jij mee kunt doen:

1. Ga in gesprek met mensen over eerlijke klimaatoplossingen

Als huis-aan-huizer ben je de motor van onze campagne. Je gaat met zoveel mogelijk mensen in gesprek over eerlijke klimaatoplossingen. Je bent in staat je aan te passen aan gesprekspartners met verschillende achtergronden. Je kunt goed luisteren en hebt oprechte interesse in wat mensen bezighoudt. Je gebruikt een vaste vragenlijst. De resultaten van de huis-aan-huisgesprekken zijn het startpunt voor gesprekken met lokale politici. Je bent 2-4 uur per week beschikbaar.
Lees meer over de rol van huis-aan-huizer

2. Betrek lokale media bij Operatie Klimaat

Als mediacoördinator zorg je ervoor dat Operatie Klimaat lokaal aandacht krijgt. Je maakt gebruik van sociale media om extra teamleden te werven. Je gaat op zoek naar kansen om in de lokale pers te komen. En je zorgt voor de promotie van evenementen en bijeenkomsten. Je bent 4-8 uur per week beschikbaar.
Lees meer over de rol van mediacoördinator

3. Coördineer een actiegroep in jouw woonplaats

Als stadsorganizer ben je de contactpersoon tussen lokale campagnevoerders en de mensen die vanaf het kantoor van Milieudefensie campagnevoeren. Je bent het aanspreekpunt voor je lokale Operatie Klimaat-groep, je organiseert huis-aan-huis-acties en je zorgt voor leuke teambuilding-activiteiten met je actieteam. Je denkt ook graag met ons mee over hoe we een zo groot en divers mogelijk publiek bereiken. Je bent 8-12 uur per week beschikbaar.
Lees meer over de rol van stadsorganizer

4. Vertel lokale politici hoe mensen in Nederland denken over eerlijke klimaatoplossingen

Als bruggenbouwer sla je de brug tussen burgers en de politiek. Je brengt het lokale politieke speelveld in kaart, legt relaties met lokale politici en ambtenaren. Jij zorgt ervoor dat wat je lokale Operatie Klimaatgroep op straat heeft opgehaald, terechtkomt bij de politici en ambtenaren in je netwerk. Je bent 4-8 uur per week beschikbaar.
Lees meer over de rol van bruggenbouwer

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Stuur je motivatie naar doe.mee@milieudefensie.nl. Vermeld daarin duidelijk welke van de 5 rollen jou het meest aanspreekt. We nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen! Dat doen we via een Skype of Zoom conference call.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacatures? Mail dan naar doe.mee@milieudefensie.nl. Of bel 020 5507 300 en vraag naar Florine Keus of Bruno Lauteslager.

Meer weten over Operatie Klimaat? Hier lees je meer over onze campagne.

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...