Nov 30

Zo doe je mee met onze Klimaatzaak tegen Shell

Online

30 november 2020 00:00 - 17 december 2020 23:59

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. Onze eis: dat Shell stopt met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatopwarming. In december is onze rechtszaak. En jij kan meedoen! Dit zijn 3 dingen die je niet wil missen.

1. Deel de klimaatzaak op sociale media

We willen natuurlijk dat onze Klimaatzaak zoveel mogelijk aandacht krijgt. Post dus vooral veel artikelen, foto's en video's op jouw sociale media. Je kunt op onze website en sociale media kijken voor inspiratie. Tag @milieudefensie, gebruik de hashtag #KlimaatzaakShell en link: klimaatzaakshell.nl.

  • Een voorbeeld post:

Ondanks de klimaatcrisis blijft #Shell vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom is @Milieudefensie een rechtszaak begonnen.  ⚖️✊ Ik steun deze zaak! Doe jij ook mee? #KlimaatzaakShell klimaatzaakshell.nl

2. Volg de livestream op 1, 3, 15 en 17 december

De 4 zittingsdagen zijn via deze livestreampagina te volgen. Hier houden we ook een live blog bij en vind je onze Twitter feed. Aan het einde van iedere zittingsdag organiseren we ook een persconferentie, en doen we 'verslag van de dag' via een video en een artikel. Je hoeft dus echt helemaal niets te missen. 

Doen: Promoot en deel de livestreampagina via jouw sociale media, want hoe meer mensen ervan horen, hoe beter, toch? 

3. Praat met ons na op 3 en 17 december

Op donderdag 3 en donderdag 17 december praten we online (via Zoom) na over wat er die week in de rechtszaal gebeurd is. We vragen experts om duiding, je kunt vragen stellen, met elkaar van gedachten wisselen, en er is muziek. Kortom: een geweldig programma!

Het evenement duurt ongeveer 1 uur en start rond 20:00 uur. Maar let op: de starttijd is afhankelijk van hoe lang de rechtszaak zelf duurt die dag. Het kan dus zo zijn dat we wat later beginnen. Daarover informeren we je zo goed mogelijk.

Programma

3 december
Kauthar Bouchallikht zal optreden als presentator en gastvrouw. Te gast zijn o.a. Nine de Pater en Peer de Rijk (Milieudefensie), Laura Burgers (Jurist bij de UvA), Florian Wolff (muzikant), theatermakers Anoek Nuyens & Rebekka de Wit (van het toneelstuk De Zaak Shell – Frascati Producties) en Tim Bleeker (promovendus milieuaansprakelijkheid en klimaatrecht aan de Universiteit Utrecht). 

17 december
Kauthar Bouchallikht zal optreden als presentator en gastvrouw. Te gast zijn o.a. Donald Pols (directeur Milieudefensie), Roger Cox (onze advocaat van bureau Paulussen Advocaten), Maaike Boumans (spoken word), Souad Mokhtari (Milieudefensie) en Chikondi Chabvuta (Action Aid Malawi).

Belangrijk: meld je aan via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een mail met een wachtwoord voor de Zoom link.

Facebook: We hebben ook Facebook evenementen aangemaakt. Dat is handig, want daar krijg je de laatste updates.

 

Lees hier verder over de klimaatzaak tegen Shell


 

· deze velden zijn verplicht.

**Disclaimer**

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze donateursadministratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om  (zoals bepaald in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG). Neem voor vragen of wijzigingen contact op met onze Servicelijn: 020 6262 620 of service@milieudefensie.nl
Lees onze privacybepaling.

30

30 november 2020 00:00 - 17 december 2020 23:59

Online

Loading...