english
Sep 19

Webinar over klimaat en recht

Online

19 september 2019 19:30 - 21:00

Wil je de wereld beter en groener maken? Maar weet je niet waar je moet beginnen? In jouw buurt is een hoop winst te behalen met een beroep op het recht. Winst voor je omgeving en voor jou. Meld je aan en ga zelf aan de slag.

Zet de datum alvast in je agenda en meld je aan!

Als je in actie wil komen voor een beter klimaat is juridische kennis vaak onmisbaar. Daarom organiseren we deze webinar. Jacqueline Mineur (juriste bij Milieudefensie) en Bram van Liere (campaigner bij Milieudefensie) vertellen je alles over hoe je het recht kan gebruiken om invloed uit te oefenen op overheden en bedrijven. Specifiek wordt ingegaan op 'omgevingsplannen'.

Via omgevingsplannen heb je namelijk direct invloed op de duurzame inrichting van je buurt. Ook de nieuwe Omgevingswet komt aan bod. Die treedt in 2020 in werking. Deze wet gaat onder andere over bouwplannen, de aanleg van (spoor)wegen en fietspaden, natuurbescherming en het vergroenen van je buurt. In het webinar krijg je allerlei tips en tools om het gemeentelijke omgevingsplan, de omgevingsvisie en dus je eigen omgeving te verbeteren.

  • Wanneer: 19 september, 19:30 – 21:00 uur
  • Waar: online. Het webinar is heel eenvoudig te volgen op een desktop, tablet of mobiel. Meld je aan en we leggen je precies uit hoe het werkt.
  • Het webinar is gratis.

Interesse? Meld je aan! Dan ontvang je meer informatie.

Meld je nu aan

19

19 september 2019 19:30 - 21:00

Tijd : 19:30 - 21:00

Online

Loading...