Nov 26

Kom naar de Wadden en stop Shell

Holwerd, Friesland

26 november 2022 14:00 - 16:00

Shell wil boren naar gas onder de Waddenzee. Dit mag niet doorgaan! Laat de Wadden niet zakken en kom naar de manifestatie bij Holwerd in Friesland.

Geef tegengas

Shell heeft plannen om naar gas te boren onder de Wadden, in een gasveld ten noorden van het Friese dorp Ternaard. De plannen van Shell versnellen niet alleen klimaatverandering, maar zijn ook rampzalig voor ons unieke Waddengebied.

Wist je dat...

  • De Waddenzee een beschermd natuurgebied is waar miljoenen dieren, planten en mensen van afhankelijk zijn?
  • Het opboren van gas kan zorgen voor bodemdaling en bijdraagt aan klimaatverandering, waardoor de zeespiegel sneller stijgt?
  • De Waddenzee daardoor deze eeuw nog dreigt te verdrinken?


Tijd dus voor actie! Kom op zaterdag 26 november naar Holwerd in Friesland en laat Shell zien dat jij niets in hun plannen ziet! Samen bouwen we een symbolische dijk van zandzakken en maken een lint om de Wadden te beschermen.

Laat de Wadden niet zakken

Neem een zandzak(je) mee die je bovenop de symbolische dijk kan leggen. Vul een stoffen zak(je) van welke kleur dan ook met zand uit jouw woonplaats. Schrijf daarop jouw boodschap voor de Wadden of de inwoners van Holwerd. Tijdens de actie mag je jouw zandzak(je) op de dijk leggen.

Praktische info

  • Zaterdag 26 november,  14:00 - 16:00
  • Grândyk te Holwerd, ter hoogte van het beeld ‘Wachten op hoog water‘ van Jan Ketelaar. We verzamelen bij het podium.
  • Het kan koud zijn op de dag van de actie. Kleed je warm aan, neem een paraplu mee en waterdichte schoenen die tegen een stootje kunnen. Wij zorgen dat er iets warms te drinken is.
  • Neem een stoffen (katoen, linnen, jute) zandzakje mee met daarop jouw speciale boodschap aan de Wadden. Waarom moeten we dit gebied beschermen?
  • Het Waddengebied is een oase van rust in het noorden van ons land. Onze actie sluit daarbij aan en heeft dus een ingetogen karakter.

Logo-Burgerbeweging-Kleine-Velden.jpg               luchtfietsers log.png               logo-waddenvereniging.png             xr-logo-leeuwaarden-fryslan.png

*Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met de Waddenvereniging

26

26 november 2022 14:00 - 16:00

Tijd : 14:00 - 16:00

Holwerd, Friesland

Loading...