Op zaterdag 10 juni 2023 organiseren wij het Klimaatfestival. Waarom doen we dat en hoe zorg je dat je erbij bent? Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen over ons festival.
1. Waarom organiseren jullie een Klimaatfestival?
2. Voor wie is het festival bedoeld?
3. Is het een terugkerend festival?
4. Waarom moet ik betalen voor een ticket?
5. Kan ik ook later komen dan 14:00 uur?
6. Ik heb geen geld voor een ticket maar wil wel heel graag komen, wat nu?
7. Hoe kan ik het beste naar het festival komen?
8. Is het ook voor kinderen?
9. Moet ik op het festival nog betalen voor dingen?
10. Is de locatie inclusief en toegankelijk?
11. Waarom is het eten veganistisch?
12. Mag ik mijn hond meenemen?
We organiseren een Klimaatfestival om te laten zien hoe blij we zijn met al onze leden, donateurs en vrijwilligers. We vieren wat we samen allemaal bereiken voor het klimaat en willen de bezoekers inspireren om nog meer te doen. Dat doen we met inhoudelijke lezingen en workshops, met creativiteit en veel muziek.
We organiseren het festival in de eerste plaats voor iedereen die al bij Milieudefensie betrokken is. Het aantal tickets is beperkt, maar mocht het festival niet uitverkocht zijn, dan is uiteraard iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom!
Ja, we willen het Klimaatfestival ieder jaar organiseren.
Een festival is kostbaar, zeker omdat op deze locatie ook het eten en drinken is inbegrepen. Met de tickets maken wij geen winst , maar zo is het wel een kleine vergoeding en kunnen wij daarvan weer een extra artiest inhuren.
Jazeker! We raden aan om op tijd te komen, anders mis je misschien wel hele toffe workshops. Maar je kan altijd later aankomen.
We willen dat iedereen die wil naar het festival kan komen. , Zit je even krap bij kas? Stuur een mailtje naar robyn.troost@milieudefensie.nl en dan zoeken we samen naar een oplossing.
Natuurlijk raden wij aan om met het OV naar het festival te komen: vanaf station Utrecht Centraal, Zuilen en Maarssen kan je de locatie makkelijk met de OV-fiets bereiken. Vanaf station Zuilen is het 20 minuten lopen. Vanaf station Maarssen gaat er de gehele dag een pendelbusje op en neer tot 21:30.
Mocht het OV niet mogelijk zijn dan is er ook ruimte om auto’s te parkeren voor de deur.
Het adres
DUS, De Utrechtse Stadsvrijheid
Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht
Kinderen zijn welkom maar hebben ook een ticket nodig (4+). Dit is vanwege de beperkte capaciteit van de locatie. Er is een spelletjesruimte en knutseltafel voor kinderen ingericht. Ook is er een kolf/borstvoedingsruimte aanwezig.
Eten en drinken is inbegrepen in je ticket en alle workshops zijn vrij toegankelijk. Op het festival kan je wel verschillende merchandise kopen. En als je geen t-shirt hebt om te zeefdrukken kan je die ook op het terrein nog kopen.
De locatie is rolstoeltoegankelijk, heeft genderneutrale wc’s, stilte- en kolfruimte. Het eten is biologisch en veganistisch.
Plantaardig eten is beter voor het klimaat. Mocht je nog niet bekend zijn met veganistisch eten, dan is het Klimaatfestival een mooi moment om het een keer te proberen.
Nee, helaas zijn honden niet toegestaan. Hulphonden uiteraard wel.
Foto bovenaan: deelnemers tijdens een creatieve workshop op het Klimaatfestival van 2018. © Dorotea Pace