english
May 29

Training: Bouwen aan een beweging met impact

in de buurt van Amersfoort

29 mei 2019 16:00 - 02 juni 2019 16:00

Jij wilt de wereld veranderen. Maar hoe betrek je er anderen bij? Met die vraag ga je aan de slag tijdens de training 'Bouwen aan een beweging met impact'.

Deze training staat open voor iedereen die werkt aan een betere wereld. Of je nou betrokken bent bij een klein of groot initiatief, werkt in een klein groepje of bij een grote NGO. Of je nou vecht tegen Zwarte Piet, klimaatverandering, voor de rechten van LGBTQ+’s, of voor een ander doel. Samen veranderen we de wereld.

Wat gaan we doen?

Wij geven je een intensieve en inspirerende 5-daagse training. Met zowel aandacht voor theorie als praktijk. Ook is er volop ruimte voor uitwisseling met mensen uit diverse bewegingen.

Je leert hoe je grotere, duurzamere en effectievere bewegingen kunt bouwen. En hoe je met zo’n beweging fundamentele verandering dichterbij brengt. Voor de opzet van deze training hebben we ons laten inspireren door de Movement Builders Training van het Britse NEON.

De training concentreert zich rond vier kernthema's:

1. Context en analyse:
◦ Wat is de huidige staat van sociale bewegingen?
◦ Wat kenmerkt succesvolle sociale bewegingen?
◦ Hoe bouwen wij verder op wat deze bewegingen hebben bereikt?

2. Strategie:
◦ Hoe denken we strategisch binnen een beweging
◦ Hoe kan je bijdragen aan de bredere strijd met de middelen die we hebben.

3. Verhaal:
◦ Storytelling: Hoe raken we mensen écht met onze verhalen
◦ Hoe framen we het probleem zo dat we mensen meekrijgen in ons verhaal?

4. Structuur:
◦ Hoe organiseer je je beweging zo dat nieuwe deelnemers makkelijk kunnen aansluiten?
◦ Hoe maximaliseren we de kracht van al de betrokkenen?

TrainingBO-1.JPG
Wat bieden wij jou?

  • We laten het belang van strategisch samenwerken met andere initiatieven rondom rechtvaardigheid zien.
  • Je leert overtuigende verhalen vertellen.
  • We laten je zien hoe je bouwt aan structuur en aan een gezonde cultuur, zodat je als beweging, groep of organisatie kunt groeien.
  • Toegang tot een netwerk van leiders uit verschillende bewegingen in Nederland; Kruisbestuiving tussen verschillende initiatieven.
  • Begeleiding door inspirerende trainers die al jaren ervaring hebben met het bouwen aan bewegingen.

There is no such thing as a single-issue struggle because we do not live single-issue lives.” ― Audre Lorde

 

Wie zijn de trainers?

De training wordt gegeven door 3 trainers:

1. Lynn van Leerzem Lynn.jpg
Mijn grote inspiraties zijn de Cultura Negra (Braziliaanse anti-discriminatie beweging) en de Amerikaanse civil rights movement. Ook laat ik me inspireren door vele andere vrijheidsstrijders die de geschiedenis van hun land hebben herschreven met creativiteit, strategie en lef. Ondertussen heb ik 7 jaar ervaring met het bouwen aan de kracht van mensen. Want mensen die goed georganiseerd zijn, kunnen complete systemen veranderen. Zo werkte ik samen met Nigeriaanse Nederlanders tegen klimaatracisme, met buurtbewoners die hun wijk mooier willen maken in Den Haag en met honderden vrijwilligers tegen TTIP en klimaatverandering.

talissa.JPG

2. Talissa Soto
Ik werk aan verschillende projecten rond klimaatrechtvaardigheid, intersectionaliteit en dekolonisatie. Als activist ben ik betrokken bij actiegroepen als Code Rood en Fossil Free Culture. Samen met anderen ben ik de Climate Liberation Bloc begonnen. Als trainer bij Stroomversnellers heb ik ervaring met geven van training in directe actie (met name burgerlijke ongehoorzaamheid) voor verschillende klimaatgroepen, strategie en intersectionaliteit. Ik heb workshops en korte trainingen gegeven over diversiteit en inclusiviteit, anti-racisme, klimaatrechtvaardigheid en migrantenrechten. Zo gaf ik in 2018 de training Know Your Rights in de Verenigde Staten)

3. Redouane AmineAmine.jpg
In mijn werk, leven en denken zijn diversiteit, inclusie en intersectionaliteit heel erg belangrijk. Als ambassadeur voor Alle Kleuren Oost verbind ik mensen. Als ambassadeur voor de White Ribbon Campagne roep ik geweld tegen vrouwen een halt toe. Als Peer Educator Gender & Emancipatie zet ik mij in om “mannelijkheid” te herdefiniëren. En als trainer Pedagogische Vaardigheden (Dream Support) verzorg ik trainingen voor een gezond pedagogisch klimaat. Ik heb veel ervaring met het opzetten van beweging(en). Zo stond ik aan de wieg van een platform om de stem van jongeren te laten horen en te waarborgen. Als moderator van bijeenkomsten probeer ik zo goed mogelijk het publiek te verbinden met specifieke thema’s en onderwerpen.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent actief binnen een beweging voor sociale en/of ecologische rechtvaardigheid.
  • Je wilt meer leren over veranderingsstrategieën.
  • Je wilt de kracht van storytelling inzetten om mensen te inspireren met het verhaal van jouw beweging.
  • Je bent bereid om vijf dagen vrij te maken om te reflecteren op je werk in je beweging.
  • Je kijkt er naar uit om deze training samen met een gevarieerde groep mensen uit verschillende progressieve bewegingen te doen.

TrainingBO4.JPG

Praktische informatie

Locatie: De training vindt plaats in de buurt van Amersfoort (exacte locatie maken we later bekend)

Tijd: Van 29 mei t/m 2 juni (Let op: dit is het Hemelvaartweekend). We starten woensdag om 16 uur en eindigen zondag om 16 uur.

Voertaal: Engels en Nederlands

Hoeveel kost het?

Jouw bijdrage is afhankelijk van de middelen waarover jij of jouw groep beschikt. De prijs is inclusief ontbijt, lunch, diner en overnachting.

• Niet gesubsidieerde groepen en individuen betalen alleen onkosten: € 325 p.p.
• Kleine organisaties: € 775 p.p. (bij deelname twee personen: € 1400)
• Grote/gesubsidieerde organisaties: € 1275 (bij deelname twee personen € 2400)

Mocht de kostprijs een belemmering zijn, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Deze training wordt georganiseerd samen met Stroomversnellers.

Doe je mee?

Aanmelden kan tot 22 april bij Anne Reijnders via dit formulier. We vragen veel van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het aantal plaatsen is beperkt. Uiterlijk 30 april krijg je bericht of je erbij kan zijn.

Meer weten?

Neem contact op met Anne Reijnders via trainingen@milieudefensie.nl

Zij doen al mee

"Ik heb namens de Jonge Klimaatbeweging een training op maat aangevraagd over lobby. De training was heel leerzaam. We waren uiteindelijk met 15 jongeren van verschillende jongerenorganisaties. Samen zijn we meer te weten gekomen over de landelijke politiek en hoe we als jongeren hier meer betrokken bij kunnen raken!"
29

29 mei 2019

Tijd : 16:00 - 16:00

in de buurt van Amersfoort

Loading...