english
Jul 7

Talkshow: hoe goed zijn de klimaatplannen van grote vervuilende bedrijven ?

Online via Zoom

07 juli 2022 19:00 - 20:30

In deze unieke talkshow gaan we in gesprek over de Klimaatcrisis-Index. We praten over de klimaatplannen van de 29 grote vervuilers en over de resultaten van het onderzoek. Welke bedrijven doen het slecht en welke zijn goed op weg? Mis het niet.

Ja, ik ben erbij

Lancering van de Klimaatcrisis-Index

Op 5 juli lanceren we de langverwachte Klimaatcrisis-Index. Deze index laat zien hoe de klimaatplannen van de 29 grote vervuilers scoren. De plannen zijn grondig onderzocht door het onafhankelijke onderzoeksbureau NewClimate Institute. De onderzoekers hebben bijvoorbeeld gekeken naar de ambitie en haalbaarheid van de plannen. Zijn ze goed genoeg? Tijdens deze talkshow kom je erachter.

Klimaatplannen van 29 grote vervuilers

In januari vroegen we 29 grote vervuilers naar hun klimaatplannen. Want alleen als ze een goed klimaatplan hebben, kunnen de ergste klimaatrampen nog voorkomen worden. Alle 29 bedrijven hebben van zich laten horen. Hun klimaatplannen zijn de basis van de Klimaatcrisis-Index. Tijdens de talkshow is ook ruimte voor vragen!

Programma

Het programma wordt later bekendgemaakt. In ieder geval zullen deze gasten aan tafel schuiven:

  • Donald Pols – Directeur Milieudefensie
  • Silke Mooldijk – Projectleider bij NewClimate Institute, het onderzoeksbureau dat de Klimaatcrisis-Index heeft opgesteld

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 7 juli 2022
  • Tijd: 19:00 - 20:30 uur
  • Waar: Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je een dag van te voren per mail de Zoomlink.
  • Toegang: gratis (aanmelden is wel verplicht)

Foto bovenaan de pagina: in een studio zitten 4 gasten en 1 presentator aan tafel. Ze zijn vrolijk en energiek in gesprek. Achter de talkshowtafel zit publiek met aandacht te luisteren. 

Meld je nu aan

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

7

07 juli 2022 19:00 - 20:30

Tijd : 19:00 - 20:30

Online via Zoom

Loading...