english
Stop CETA

Dit najaar kunnen we CETA stoppen en multinationals verslaan

We hebben een klus af te maken. Bijna 3 jaar geleden keurde de EU CETA goed. Nu is het aan Nederland. Wij zijn één van de weinige landen die CETA nog weg kan stemmen en deze uitbreiding van de macht van multinationals kan tegenhouden. Maar dan moeten we snel in actie komen.

Doe je met ons mee?

Het is vast even geleden dat je voor het laatst over CETA hoorde. Het is een handelsverdrag tussen de EU en Canada gericht op het wegnemen van belemmeringen voor handel en investeringen. Het versterkt de rechten van grote multinationals uit de EU en Canada, maar ook via een achterdeur uit de Verenigde Staten. Bedrijven kunnen via CETA overheden aanklagen buiten de nationale rechter om.

CETA is:

  • Goed voor olie- en gasbedrijven, maar slecht voor het klimaat.
  • Goed voor grote megastallen, maar slecht voor kleine boeren.
  • Goed voor multinationals, slecht voor de kleine ondernemers die daarmee moeten concurreren.
  • Goed voor buitenlandse investeerders, slecht voor onze democratie.

Er is goed nieuws: Nederland kan een eind maken aan CETA

Andere landen luisterden niet naar de uitgebreide kritiek op CETA. Wij hebben de kans om CETA weg te stemmen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de Canadezen, voor wie medicijnen duurder worden door CETA. Voor de Fransen, die geen oneerlijke concurrentie willen met Canadese boeren. En voor de vele inwoners wiens land de volgende kan zijn waar de EU de macht van multinationals wil vergroten, zoals Vietnam, Mexico en Indonesië. 

Wij kunnen het land zijn dat het tij keert, de leider van de verandering naar eerlijke en duurzame handel. Want in ons parlement is er een meerderheid mogelijk tegen verdragen zoals CETA.

Kom nu in actie

Vanaf 3 september 2019 starten wij een campagne om de twijfelaars in de Tweede Kamer te overtuigen. We bouwen een brede beweging van mensen en organisaties. We voeren online actie en op straat. We voeren de druk zo ver mogelijk op tot het moment van de stemming, die waarschijnlijk in oktober 2019 plaatsvindt.

Doe je mee?

Meld je nu al aan als je wilt helpen met posters en flyers, mee wil doen met acties in Den Haag of op een andere manier de campagne wil versterken.

 

**Disclaimer**

Wij houden je graag op de hoogte van onze campagnes. Heb je je telefoonnummer ingevuld? Dan bellen we je misschien om je te informeren over onze campagnes en over de mogelijkheden om Milieudefensie te steunen. 

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze donateursadministratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om  (zoals bepaald in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG).

Neem voor vragen of wijzigingen contact op met onze Servicelijn: 020 6262 620 of service@milieudefensie.nl Je kunt je altijd weer uitschrijven door in een van onze e-mails op unsubscribe te klikken.

Lees onze privacybepaling.

Wil je meer weten?

Loading...