english
Aug 17

Bijeenkomst Operatie Klimaat Shell

Utrecht of Den Bosch

17 augustus 2022 19:30 - 21:00

Heb je zin om samen met andere veranderaars actie te voeren? Zodat Shell zich aan het vonnis in de Klimaatzaak houdt? Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst van Operatie Klimaat Shell!

Shell moet van de rechter flink minder uitstoten: 45% minder uitstoot in 2030. Toch lijkt het bedrijf niet in beweging te komen, terwijl de tijd dringt.

Zo brengt Shell mensenlevens in gevaar

'Shell brengt mensenlevens in gevaar doordat het klimaatverandering veroorzaakt.' Dat zei de rechter in mei 2021.
Hoe waar die woorden zijn, merkten we afgelopen zomer in Limburg. Voor kwetsbare gemeenschappen in het globale zuiden is het al langer dagelijkse praktijk. Hun oogsten mislukken door extreme droogte of overstromingen. Ze raken hun huis kwijt door bosbranden en hevige stormen. En er is steeds minder voedsel waardoor mensen honger lijden. 

Ondertussen blijft Shell 'gewoon' zoeken naar nieuwe olie- en gasbronnen. En gaat het bedrijf in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Zo ver laten wij het niet komen

Wil jij in actie komen voor een klimaatrechtvaardige toekomst voor toekomstige generaties wereldwijd? Heb je zin om een vuist te maken tegen 1 van de grootste vervuilers van Nederland? Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst Operatie Klimaat Shell.

Praktische informatie

Wanneer: woensdagavond 17 augustus
Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur
Waar: Utrecht of Den Bosch

Meld je nu aan

Je ontvangt de locatie van deze bijeenkomst in je inbox. Meld je daarom nu aan, en neem een strijdlustige vriend, buur of collega mee!

17

17 augustus 2022 19:30 - 21:00

Tijd : 19:30 - 21:00

Utrecht of Den Bosch

Loading...