english

Stage aangeboden: onderzoek naar grote vervuilende bedrijven en hun klimaatplannen

De klimaatcrisis stormt op ons af. Tijd om in beweging te komen: burgers, bedrijven en overheid, iedereen moet aan de slag. En wat doe jij? Wij zoeken stagiaires die onderzoek willen doen naar grote vervuilende bedrijven en hun klimaatplannen. Iets voor jou?

Bekijk de vacature en reageer snel!

Gezocht: stagiaire voor onderzoek naar grote vervuilende bedrijven en hun klimaatplannen (minimaal 5 mnd, 2-4 dgn/wk)

Je werkt van oktober 2021 - maart 2022 binnen ons campagneteam aan onderzoek naar de klimaatplannen van grote vervuilende bedrijven in Nederland. 2-4 dagen per week. Gaan de grote vervuilers zich aan het Parijse klimaatakkoord houden, of niet?

Milieudefensie is de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Klimaatrechtvaardigheid is onze missie. Met de gewonnen Klimaatzaak tegen Shell hebben we een flinke stap gezet met wereldwijd effect. Maar als andere grote bedrijven gewoon doorgaan met vervuilen, kunnen we een klimaatramp niet voorkomen. Vandaar dit onderzoek. Want ook zij moeten aan de slag. Wij stellen de belangrijkste vraag van dit moment aan de top van bedrijven, aan politici en het publiek: hoe geef jij onze aarde door?

Wat wij van je vragen

 • Je bent 2-4 dagen per week beschikbaar (in overleg) voor een periode van minimaal 5 maanden van medio oktober tot maart 2022;
 • Je werkt deels (online) thuis, op maandag werk je op ons kantoor in Amsterdam;
 • Je werkt graag in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig taken oppakken;
 • Je bent een gedreven en kritische onderzoeker; 
 • Je hebt een relevante studierichting.

Wat wij je bieden

 • Een team van leuke en inspirerende collega's met een fijne werkplek in hartje Amsterdam;
 • Begeleiding door ervaren inhoudelijk medewerkers;
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen met campagnevoeren voor eerlijke klimaatoplossingen;
 • Ruimte voor je vragen en eigen ideeën;
 • Milieudefensie-brede personeelsactiviteiten en borrels;
 • Een stagevergoeding van €300 per maand bij een werkweek van 37,5 uur en (zonodig) een OV-reiskostenvergoeding.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Verstuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 oktober, een e-mail met je motivatie en cv naar: peter.kodde@milieudefensie.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

We hebben een kennismakingsgesprek gepland staan op 5 oktober.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacature? Mail deze dan naar peter.kodde@milieudefensie.nl

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...