english

Stadsorganizers gezocht voor een grote klimaatcampagne (vrijwillig)

We gaan Nederland dit jaar wakker schudden. We gaan de deuren langs en in gesprek over eerlijke klimaatoplossingen. Als stadsorganizer zit je in het kloppende hart van deze campagne. Wil jij ervaring opdoen met het ondersteunen van vrijwilligers, huis-aan-huisgesprekken begeleiden en bouwen aan een lokaal netwerk van vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Let op: In verband met de Coronacrisis zijn de huis-aan-huisgesprekken en andere bijeenkomsten van Operatie Klimaat voorlopig stilgelegd. Operatie Klimaatteams voeren nu online campagne. Ook online een OK team coördineren? Meld je aan!

Als stadsorganizer denk je mee over hoe we een zo groot en divers mogelijk publiek kunnen enthousiasmeren om mee te doen. Je organiseert huis-aan-huis rondes om met mensen in gesprek te gaan over eerlijke klimaatoplossingen. Je plant trainingsdagen waarop vrijwilligers uit jouw stad of dorp samenkomen. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers die in jouw woonplaats actief zijn. Je onderhoudt intensief contact met het hoofdkantoor in Amsterdam en bent dé schakel tussen de landelijke en lokale campagnevoerders. 

Wij zoeken mensen die ervaring of affiniteit hebben met:

stadsorganizers gaan van deur tot deur

 • Het voeren van één op één gesprekken;
 • Het begeleiden van groepen, coaching en/of het geven van trainingen aan vrijwilligersgroepen en het begeleiden daarvan;
 • Het oplossen van logistieke vraagstukken, om activiteiten zo soepel mogelijk te laten verlopen;
 • Het mobiliseren van mensen uit jouw omgeving;
 • (Interculturele) communicatie, om relaties te bouwen en onderhouden met verschillende doelgroepen;
 • Het houden van overzicht en structuur, secretariële zaken, planning en coördinatie.

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze rollen en wil je samen met ons deze uitdaging aangaan? En ben je de komende tijd beschikbaar? Aarzel dan niet om te solliciteren.

Wat we jou bieden: 

 • Training en coaching in organizing. Dat is het vak van mensen activeren, betrokken houden en in staat stellen impact te maken.
 • Vakinhoudelijke training (over oplossingen).
 • Meedoen met en meer leren over het uitwerken van veranderstrategieën, samen met een team van professionals.
 • Een coachingstraject waarin we samen opzoek gaan naar jouw leiderschapstalenten en je ondersteunen om je hierin verder te ontwikkelen;
 • Een vergoeding voor je OV-kosten en andere onkosten.

Wat we van jou vragen:

 • Dat je 4 maanden lang 8 tot 12 uur per week beschikbaar bent. Enige flexibiliteit in je agenda is een pré, reken ook op avonden en weekenden.
 • Bereidheid om in een team samen te werken en je samenwerkingsvaardigheden te ontwikkelen;
 • Affiniteit met het activeren en ondersteunen van mensen; sociale en communicatieve vaardigheden.

Solliciteren & planning

Enthousiast geworden? Stuur dan zo snel mogelijk een motivatiebrief (max. 1 A4) en je cv naar doe.mee@milieudefensie.nl. Je sollicitatiegesprek kan eventueel via Skype, als reizen te ver is. We nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen!

We nodigen je van harte uit om eerst even te bellen voor meer informatie. Bel 020 5507 300 en vraag naar Florine of Bruno of mail naar doe.mee@milieudefensie.nl.

Zorg voor elkaar en de toekomst

Het gaat nu maar om 1 ding: het oplossen van de coronacrisis. Samen kunnen we deze crisis aan. Toch is het verstandig om ook alvast vooruit te kijken: naar de economische crisis en de klimaatcrisis. Want hoe willen we verder? Door nu naar de toekomst te kijken, komen we hier samen beter uit.

Loading...