english

Save the date: bijeenkomst en webinar over klimaat en recht

Wil je de wereld beter en groener maken? Maar weet je niet waar je moet beginnen? In jouw buurt is een hoop winst te behalen met een beroep op het recht. Winst voor je omgeving en voor jou. Meld je aan en ga zelf aan de slag.

Als je in actie wil komen voor een beter klimaat is juridische kennis vaak onmisbaar. Daarom organiseren we een bijeenkomst (12 september) en een webinar (19 september) met Jacqueline Mineur, juriste bij Milieudefensie. Jacqueline vertelt je alles over hoe je het recht kan gebruiken om invloed uit te oefenen op overheden en bedrijven. En ook wanneer je het beter anders aan kan pakken.

Zet de data alvast in je agenda en meld je aan!

Bijeenkomst over klimaat en recht

Samen met juriste Jacqueline Mineur vertellen we je wat voor rechtszaken er zoal lopen bij (lokale afdelingen van) Milieudefensie. En hoe wij hierin ondersteunen. Concreet leer je bijvoorbeeld hoe je het best de gemeente of de provincie kan beïnvloeden. En hoe je daarbij gebruik kan maken van het recht. Natuurlijk is er ook tijd voor jouw vragen. 

Er is een speciale gastrol voor Alie Eitink van de lokale afdeling Westerveld. Zij vertelt hoe ze zo vaak de krant haalt. Hoe ze zulke goede contacten aanknoopt met autoriteiten. En hoe ze ook het strafrecht weet in te zetten voor de goede zaak: het voorkomen van schade door gaswinning.

  • Wanneer: 12 september, 18:00 – 22:00 uur
  • Waar: Milieudefensie, Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA Amsterdam
  • Voorafgaand is er soep met brood. Aansluitend is er een borrel.

Deze bijeenkomst is gratis.

Interesse? Meld je aan! Dan ontvang je meer informatie.

Meld je nu aan

Webinar over omgevingsplannen

Jacqueline Mineur (juriste bij Milieudefensie) en Bram van Liere (campaigner bij Milieudefensie) helpen je in deze webinar op weg. Via ‘omgevingsplannen’ heb je namelijk direct invloed op de duurzame inrichting van je buurt. Ook de nieuwe Omgevingswet komt aan bod. Die treedt in 2020 in werking. Deze wet gaat onder andere over bouwplannen, de aanleg van (spoor)wegen en fietspaden, natuurbescherming en het vergroenen van je buurt. In het webinar krijg je allerlei tips en tools om het gemeentelijke omgevingsplan, de omgevingsvisie en dus je eigen omgeving te verbeteren.

  • Wanneer: 19 september, 19:30 – 21:00 uur
  • Waar: online. Het webinar is heel eenvoudig te volgen op een desktop, tablet of mobiel. Meld je aan en we leggen je precies uit hoe het werkt.
  • Het webinar is gratis.

Interesse? Meld je aan! Dan ontvang je meer informatie.

Meld je nu aan

Loading...