english

Oproep aan jongeren: hoe zien jullie de toekomst? #ZoDoeJeDat

Premier Rutte daagt jongeren uit mee te denken over de toekomst van Nederland. 'Niemand weet hoe ons land er de komende tijd precies uit gaat zien', zei hij. 'Hoe doe je dat? Kom met ideeën, wees creatief, lever kritiek.' Onze jongerenorganisatie Jongeren Milieu Actief gaat de uitdaging aan. Doe je mee?

Doe mee met #ZoDoeJeDat

Wij willen een duurzame toekomst. Juist nu! Schrijf jouw idee op een stuk karton. Wil jij zwemmen in schone zeeën zonder plastic? Wil jij buiten sporten en schone lucht inademen? Wil jij een leefbaar klimaat en gezond eten op je bord?

Maak een foto van jezelf met jouw idee en deel deze op je socials. Vergeet daar niet #ZoDoeJeDat #KlimaatEconomie #persconferentie en @MinPres bij te zetten. Dan kan Rutte niet om onze oproepen voor een eerlijke en duurzame economie heen.

ZoDoeJeDat grid.png

In gesprek met Rutte

Premier Rutte roept jongeren en kinderen op met ideeën, creativiteit en 'het liefst opbouwende' kritiek te komen om de (corona)samenleving nog beter in te richten. Hij wil een serieus gesprek met de volwassenen van de toekomst. Dat willen wij ook. Daarom nodigt Jongeren Milieu Actief premier Rutte uit om een videogesprek aan te gaan met onze beste ideeën-bedenkers.

Mee doen? #ZoDoeJeDat

  • Maak een bordje met daarop jouw toekomstidee en #ZoDoeJeDat
  • Maak een foto van jezelf (en je familie/huisgenoten)
  • Deel de foto op sociale media met #ZoDoeJeDat, #KlimaatEconomie en vergeet @MinPres niet, zodat Rutte het zelf ook ziet
  • Vraag je vrienden ook mee te doen!

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Lees ook:

Loading...