english

De beste erfenis is een leefbare wereld

Iedereen maakt zich in zijn leven wel ergens sterk voor. Gewoon omdat we dat belangrijk vinden. Maar wat als je er zelf niet meer bent? Zorg dat je erfenis goed geregeld is voor je familie, vrienden én je idealen.

Wat heb je er aan om geld en bezittingen te erven, als de wereld langzaam onbewoonbaar wordt? Steeds meer mensen die nadenken over hun erfenis, kiezen er voor om aan een goed doel na te laten.

Laat je idealen voortleven

Met een toegift kun je nog één keer opkomen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Wil je een schone, gezonde en eerlijke wereld doorgeven aan de mensen om wie je geeft? Neem ons op in je testament, dan zorgen wij dat jouw idealen voortleven.

Bekijk de video van Vincent Vrolijk:

Waarom een testament

Een testament is belangrijk, omdat je dan zelf bepaalt hoe je je erfenis regelt. Zonder testament bepaalt de wet dat. Milieudefensie heeft de ANBI status. Dit betekent dat wij - in tegenstelling tot particuliere erfgenamen - geen erfbelasting hoeven te betalen. Je gift gaat dus volledig naar Milieudefensie. Schenken aan een goed doel via je testament kan al met een klein bedrag.

Wat betekent toegift

Milieudefensie werkt mee aan Toegift.nl. Deze landelijke campagne is een initiatief van circa 90 samenwerkende, erkende goede doelen.

Toegift.nlVeel Nederlanders staan open voor het idee om na te laten aan een maatschappelijk doel. Dankzij deze ‘toegift’ leven hun idealen voort als ze er zelf niet meer zijn.  

De campagne heeft als doel om Nederlanders bewust te maken van de mogelijkheden om een toegift te doen. De initiatiefnemers willen met deze campagne mensen helpen om hun wensen over nalaten aan een goed doel bespreekbaar te maken met familie en vrienden.

 

Wil je meer weten?

Milieudefensie in mijn testament

“Mijn vader Hank was “proud to be a non flying dutchman”. Hij vond het milieu ontzettend belangrijk. Hij maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. Door organisaties als Milieudefensie heeft hij ons met een geruster hart achter kunnen laten. Daarom besloot hij na zijn dood een bedrag aan jullie te geven.”
"Wat hebben onze kinderen en kleinkinderen aan geld en goederen als de leefomstandigheden op aarde dramatisch achteruit zijn gegaan? Als milieukundig ingenieur weet ik hoe de mensheid hard de verkeerde kant opgaat als we niet heel hard werken aan veranderingen naar een duurzame samenleving. Daarom heb ik Milieudefensie voor een belangrijk deel benoemd tot erfgenaam."
“De afgelopen jaren is de landbouw geïntensiveerd. Er kwamen meer koeien en de stallen werden groter. Ik zag weilanden veranderen in eentonige vlakten met gras en maïs. Milieudefensie staat voor waarden die ik belangrijk vind, zoals duurzaamheid, biodiversiteit, menselijke waardigheid. Daarom heb ik Milieudefensie opgenomen in mijn testament. Zo hoop ik toekomstige generaties een mooie aarde na te laten.”
“Milieudefensie laat echt zien dat het anders kan. Veel mensen voelen zich machteloos; wat kan ik doen in mijn eentje? We vinden het belangrijk dat Milieudefensie voldoende middelen heeft. Dat moet wel van mensen komen. De één geeft tijd, de ander geld. Door na te laten aan Milieudefensie vergroten we de kans dat iedereen een goed leven op deze aarde heeft.”
Loading...