english
Nov 16

Meld je aan voor de JMA Campaigners Academy

Tilburg

16 november 2018 17:00 - 18 november 2018 16:00

Heb jij je altijd al willen inzetten voor het klimaat? Of ben je al druk bezig, maar wil je nog meer leren over hoe je de wereld kan veranderen? Wil je samen met jongeren binnen een inspirerende organisatie campagnes ontwikkelen? En daarnaast aan je persoonlijk skills en kwaliteiten werken? Dan ben je bij de 2e editie van de Campaigners Academy aan het juiste adres!

Wat ga je doen?

De Campaingers Academy is een trainingstraject om een groep van 60 jonge mensen op te leiden tot allround klimaatcampaigner. Tijdens het traject besteden we aandacht aan thema’s als klimaatverandering, ongelijkheid, strijd voor sociale verandering en het voeren van een internationale campagne. Daarnaast leer je:

 • praktische aspecten van campagnevoeren;
 • hoe een goede campagne is opgebouwd;
 • strategische keuzes maken;
 • hoe je mensen organiseert;
 • alles over communicatie;
 • hoe je sociale media gebruikt.

Het traject begint met een trainingsweekend in de buurt van Tilburg dat plaatsvindt van 16 t/m 18 november 2018. Daarna volgen 3 terugkomdagen in Amsterdam en Utrecht verspreid over een aantal maanden. Na het trainingsweekend ga jij samen met andere deelnemers in jouw eigen buurt een campagne opzetten.

Om het beste uit iedere deelnemer te halen word je tijdens het gehele proces begeleid, vinden er evaluaties plaats en leer je handige tools gebruiken tijdens de terugkomdagen. Tijdens de terugkomdagen leer je van andere deelnemers door het uitwisselen van tips en tricks. Zo kan je de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk brengen. Daarnaast werk je tijdens het traject intensief samen met medewerkers van Jongeren Milieu Actief en Milieudefensie.

Tijdens het trainingsweekend zullen er verschillende organisaties te gast zijn. Zo spreekt Donald Pols, de directeur van Milieudefensie. En er komen veel verschillende jongerenorganisaties, campaigners en organizers langs om hun inspirerende verhalen te vertellen over klimaat en sociale campagnes.

Wat bieden wij?

Het trainingstraject bestaat uit een weekend (16 tot en met 18 november 2018) en 3 terugkom-zaterdagen (15 december 2018, 2 februari en 6 april 2019). Na het volgen van de Campaigners Academy ben je opgeleid tot allround klimaatcampaigner en:

 • Weet jij welke elementen nodig zijn voor een effectieve campagne.
 • Ben jij alle aspecten van het voeren van een klimaatcampagne doorgelopen: van idee naar uitvoering met bewegingsopbouw, tot het evalueren en perfectioneren van jouw campagne.
 • Beschik je over praktische vaardigheden op het gebied van (online) organizing en mobilizing.
 • Weet je inhoudelijk meer over klimaatverandering en ongelijkheid.
 • Ken je meer gelijkgestemden en kan je ervaringen uitwisselen.
 • Ben je enerzijds in staat om samenhang tussen grote thema’s te zien en ben je anderzijds in staat om kleine stappen te zetten op weg naar grote verandering.
 • Ben je onderdeel van een beweging die zich inzet voor mens en milieu.
 • Ken je Jongeren Milieu Actief en haar moederorganisatie Milieudefensie.
 • Weet je (nog) meer over het doen van vrijwilligerswerk en ben je in staat om lokaal aan de slag te gaan binnen een nationale beweging met internationale impact.

De Campaigners Academy is niet alleen een heel leerzaam en interessant traject, maar biedt ook veel gezelligheid tijdens het weekend en de terugkomdagen.

Wat vragen we van jou?

De Campaigners Academy is opgezet door Jongeren Milieu Actief, de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Je hoeft geen uitgebreide kennis van of ervaring te hebben met het voeren van campagnes om deel te nemen aan de Campaigners Academy. Belangrijk is jouw motivatie en inzet!

Ben je nog niet actief binnen de milieubeweging? Dan verwelkomen we jou juist! We zetten in op een brede en diverse doelgroep, zodat we tijdens het trainingsweekend van elkaar kunnen leren.

Als Campaigners Academy deelnemer:

 • ligt je hart bij het aanpakken van klimaatverandering en het verbeteren van de wereld. Je hoeft voor het volgen van deze training geen lid te zijn van Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief;
 • ben je tussen de 16 en 30 jaar oud;
 • ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken;
 • ben je op de trainingsdata beschikbaar - 16 tot en met 18 november 2018 | 15 december 2018 | 2 februari 2019 | 6 april 2019;
 • betaal je een eigen bijdrage van 60 euro + 40 euro borg*. Hiervoor krijg je een geheel verzorgd trainingsweekend, lunch en borrel tijdens de trainingsdagen. Tijdens het trainingsweekend in november wordt alles geregeld (overnachtingen, ontbijt, lunch en diner), behalve je reiskosten en de drankjes in de avond. Is deze bijdrage een probleem? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur ons een korte motivatiebrief (niet langer dan 1 A4) en laat ons weten waarom jij mee zou willen doen. Hierin vertel je welke ervaring je al hebt óf/én welke ervaring je wilt krijgen.

Interesse?

Stuur dan op uiterlijk 28 oktober je aanmelding met daarbij een korte motivatie (200 woorden) naar campaignersacademy@milieudefensie.nl. Schrijf daarin ook wat voor ervaring je eventueel al hebt op het gebied van campagnevoeren en wat je zou willen leren tijdens dit traject. Op basis van je motivatie bepalen we of je mee kan doen. We laten je uiterlijk 2 november weten of je mee kan doen. Dan ontvang je ook aanvullende informatie.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bruno Lauteslager of Kim de Rijk via campaignersacademy@milieudefensie.nl of 020-5507300.


* Als deelnemer vragen we jou om 100 euro over te maken. Dit bedrag bestaat uit jouw eigen investering (60 euro) en een borg (40 euro). De daadwerkelijke kosten per deelnemer zijn hoger, maar we vinden het belangrijk dat het traject toegankelijk blijft. Ook willen we graag dat iedereen het hele traject doorloopt, om het maximale uit jou én het traject te halen! Ben jij aanwezig bij het weekend en de terugkomdagen? Dan krijg jij 40 euro weer terug. Mocht je een goede reden hebben om één van de terugkomdagen te missen, dan hebben wij daar natuurlijk begrip voor.

16

16 november 2018

Tijd : 17:00 - 16:00

Tilburg

Loading...