english
Nov 16

Meld je aan voor de JMA Campaigners Academy

Tilburg

16 november 2018 17:00 - 18 november 2018 16:00

Heb jij je altijd al willen inzetten voor het klimaat? Of ben je al druk bezig, maar wil je nog meer leren over hoe je de wereld kan veranderen? Wil je samen met jongeren binnen een inspirerende organisatie campagnes ontwikkelen en daarnaast aan je persoonlijk vaardigheden werken? Dan ben je bij de tweede editie van de Campaigners Academy aan het juiste adres!

Wat is de Campaigners Academy? 

De Campaigners Academy is opgezet door Jongeren Milieu Actief, de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Het is een trainingstraject dat een groep van 60 jonge mensen opleidt tot allround campaigner op het gebied van klimaat.

Het begint met een weekend, waarna drie terugkomdagen volgen. Tijdens het traject wordt er aandacht besteed aan thema’s als klimaatverandering, ongelijkheid, strijd voor sociale verandering en internationaal campagnevoeren. Daarnaast leer je praktische aspecten van het voeren van campagne: het maken van strategische keuzes, het organiseren van mensen, en veel meer. Maar het beste komt na het weekend: dan ga jij aan de slag door te werken aan een toffe campagne.  

Het traject begint met een trainingsweekend in de buurt van Tilburg dat plaatsvindt van 16 t/m 18 november 2018. Na het trainingsweekend ga jij samen met andere deelnemers aan de slag met een campagne.

Om het meeste uit jouw campagne te halen vinden er terugkomdagen plaats voor evaluaties en workshops, op 15 december 2018 en 2 februari en 6 april 2019.

Maar aan welke campagne ga ik dan werken?

Dat is aan jou! Het kan een bestaande campagne van Jongeren Milieu Actief of bevriende organisaties zijn, of juist een idee waar je zelf mee bezig bent. Heb jij een bestaand initiatief of idee voor een toffe campagne?

Dan is de Campaigners Academy dé plek om jouw campagne een boost te geven of juist te starten. Het belangrijkste is dat jij dit samen met andere deelnemers van de Academy gaat doen.

Wat bieden wij?

Het trainingstraject bestaat uit een weekend (16 tot en met 18 november 2018) en drie terugkom-zaterdagen (15 december 2018, 2 februari en 6 april 2019).

Na het volgen van de Campaigners Academy ben je opgeleid tot allround klimaatcampaigner en:

 • Weet jij welke elementen nodig zijn voor een effectieve campagne;
 • Ben jij alle aspecten van het voeren van een klimaatcampagne doorgelopen en weet jij hoe bewegingsopbouw jouw campagne versterkt;
 • Beschik je over praktische vaardigheden op het gebied van (online) organising en mobilising;
 • Weet je inhoudelijk meer over klimaatverandering en ongelijkheid;
 • Ken je meer gelijkgestemden en kan je ervaringen uitwisselen;
 • Ben je enerzijds in staat om samenhang tussen grote thema’s te zien en ben je anderzijds in staat om kleine stappen te zetten op weg naar grote verandering;
 • Ken je Jongeren Milieu Actief en haar moederorganisatie Milieudefensie;
 • Weet je (nog) meer over lokaal campagnevoeren en ben je in staat om lokaal aan de slag te gaan binnen een nationale beweging met internationale impact.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft geen uitgebreide kennis van of ervaring te hebben met het voeren van campagnes om deel te nemen aan de Campaigners Academy.

Belangrijk is jouw motivatie en inzet! We zetten in op een brede en diverse doelgroep, zodat we tijdens het traject van elkaar kunnen leren.

Als deelnemer van de Campaigners Academy:

 • Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud;
 • Ligt je hart bij het aanpakken van klimaatverandering en het verbeteren van de wereld;
 • Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken;
 • Ben je op de trainingsdata beschikbaar - 16 tot en met 18 november 2018 | 15 december 2018 | 2 februari 2019 | 6 april 2019;
 • Betaal je een eigen bijdrage van 70* euro. Hiervoor krijg je een geheel verzorgd trainingsweekend en terugkomdagen inclusief lunch.

*Ben jij aanwezig bij het weekend en alle terugkomdagen? Dan krijg je hier 20 euro van terug. Is deze bijdrage een probleem? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Interesse?

Stuur dan op uiterlijk 28 oktober je aanmelding met daarbij een korte motivatie (200 woorden) naar campaignersacademy@milieudefensie.nl. Beschrijf daarin je interesses, ervaring die je eventueel al hebt en wat je zou willen leren tijdens het traject. Geef daarnaast aan of jij al een campagne idee hebt welke je wilt uitwerken.

Op basis van je motivatie wordt bepaald of je mee kan doen. We laten je uiterlijk 5 november weten of je mee kan doen. Dan ontvang je ook aanvullende informatie.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Jongeren Milieu Actief (Bruno Lauteslager of Sjoukje Sikkema) via campaignersacademy@milieudefensie.nl of 020-5507300.

16

16 november 2018

Tijd : 17:00 - 16:00

Tilburg

Loading...