english

Haal jij geld binnen voor onze rechtszaak tegen Shell?

Om onze revolutionaire rechtszaak tegen Shell te bekostigen hebben we veel geld nodig. Daarom organiseren we van 16 tot 22 november crowdfundacties. Help jij ook mee?

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. Op 1, 3, 15 en 17 december 2020 zijn de vier hoorzittingsdagen. We nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, maar samen met jou durven wij deze uitdaging aan!

Om de klimaatzaak te winnen hebben we veel geld nodig. Shell heeft diepe zakken én een lange adem. Dus moeten wij zorgen voor net zo'n lange adem. We hebben verschillende crowdfundacties  bedacht om zo veel mogelijk geld op te halen.

We hebben 4 activiteiten waar je uit kan kiezen

 1. Geef Shell een Tikkie Terug
 2. Klimaatzaak Shell Pubquiz
 3. De Fossielvrije Wielen Sponsortocht
 4. Eigen invulling, namelijk

1. Geef Shell een Tikkie Terug

Stuur naar al jouw vrienden, familie en kennissen een speciaal soort tikkie via geef.nl. Geef het tikkie terug compleet met gepersonaliseerd berichtje, gifje of meme via je social media op facebook, twitter, Instagram, TikTok en via whatsapp. Het tikkie komt met een kleine challenge: doneer en nomineer! We hebben tof beeldmateriaal voor je beschikbaar om het delen op je socials extra leuk te maken

 • Tijd: Laag
 • Te doen? Makkie
 • Alleen online

2. Klimaatzaak Shell Pubquiz

Strijd onder het genot van een hapje en een drankje in de duurzaamste pubquiz ooit! Regel een kroeg of andere locatie voor maximaal 30 mensen, om samen met jou deze leuke en leerzame avond te beleven. De covid-richtlijnen kunnen wekelijks veranderen, dus houd ze in de gaten. Voor de zekerheid hebben we ook een online pubquiz voor je ontworpen! Natuurlijk kan je ook je eigen draai eraan geven!

 • Tijd: Middelmatig
 • Te doen? Vrij makkelijk
 • Offline en online

3. De fossielvrije Wielen Sponsortocht

Met deze duurzame wieltjestocht kan iedereen bij jou in de buurt meedoen met haar of zijn zelf-gedreven (bijzondere) vervoersmiddel. Denk aan fietsen, rollators, skate-boards, rollerskates, step, bakfiets of zelfs een oude auto die je zelf voort duwt! De route kan bijvoorbeeld plaatsvinden van/naar een Shell-tankstation en jij kan je laten sponsoren voor het aantal keer dat je de route aflegt. Dus laat je sponsoren door je buren, vrienden en kennissen en verzamel een mooi bedrag voor deze grootste klimaatzaak ooit.

 • Tijd: Hoog
 • Te doen? Zeker, als je samenwerkt
 • Offline, in jouw regio!

4. Eigen invulling

Spreken de 3 ideeën je niet echt aan en heb jij een ander creatief idee waarmee jij een geweldige crowdfund-actie neer kan zette? Aarzel niet en laat het ons weten!

Enthousiast geworden?

Heb je zin om een crowdfundactie te organiseren? Stuur dan uiterlijk dinsdag 3 november een mail naar doe.mee@milieudefensie.nl. Geef aan welke crowdfundactie je wil organiseren. Wij zorgen dan dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. 

Samen maken we van deze rechtszaak de rechtszaak van de eeuw!

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...