english
Feb 6

Ledenavond over digitalisering en klimaatrechtvaardigheid

Utrecht

06 februari 2020 19:00 - 22:00

Tijdens de ledenavond verdiepen we onze kennis en gaan we in gesprek over thema’s die binnen de vereniging leven. Hoe verhouden die discussies zich tot waar het op dit moment in Nederland om draait; bij de politiek, bij bedrijven en onder de bevolking? En hoe zouden deze onderwerpen kunnen worden opgepakt binnen Milieudefensie?

Op 6 februari organiseren we de eerste ledenavond van 2020. Samen ontdekken we wat het verband is tussen digitalisering en klimaatrechtvaardigheid. Ook is er gelegenheid om met de sprekers, en elkaar, over dit thema in gesprek te gaan. Ben jij erbij? Je moet je wel even aanmelden. 

Meld je nu aan

6 februari: digitalisering en klimaatrechtvaardigheid

Digitale technologieën gaan onze samenleving in de toekomst sterk veranderen. Denk bijvoorbeeld aan Big Data, Internet of Things en robotica.

Dit biedt kansen, zoals het ontwikkelen van energiearme productieprocessen en een circulaire economie. Aan de andere kant zal het aantal elektrische apparaten, en het daarbij horende energiegebruik, toenemen. Ook kan het verzamelen en verbinden van informatie en persoonsgegevens een bedreiging vormen voor onze privacy en democratie.

Sprekers

Marleen Stikker is sinds het begin van de jaren negentig een gangmaker op het gebied van experimenteel internet en nieuwe media. In 1994 startte zij Waag, een onderzoeksinstituut voor creatieve technologie en sociale innovatie. In haar recent gepubliceerd boek Het internet is stuk onderzoekt Marleen Stikker wat er misging er hoe we het internet weer terug kunnen winnen door de mens, en niet de economie, centraal te stellen, onze data te beschermen, en onze technologieën te doorgronden.

De tweede spreker maken we later bekend op deze pagina.

Waarom ledenavonden?

Tijdens de ledenavond verdiepen we onze kennis en gaan we in gesprek over thema’s die binnen de vereniging leven. Hoe verhouden onze discussies zich tot waar het op dit moment in Nederland om draait; bij de politiek, bij bedrijven en onder de bevolking? 

Praktisch

De ledenavond vindt plaats in Utrecht van 19:00 tot 22:00 uur

Na aanmelding ontvang je meer informatie over het programma en de exacte locatie.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar leden@milieudefensie.nl.

6

06 februari 2020 19:00 - 22:00

Tijd : 19:00 - 22:00

Utrecht

Loading...