english
Mar 13

Kom je naar onze ledenavond over bevolkingsgroei?

Utrecht

13 maart 2019 19:00 - 22:00

Op 13 maart is onze eerste ledenavond in een reeks van vier. Wil je meer weten over het thema Bevolkingsgroei en hoe het zich verhoudt tot klimaatverandering? Dan wil je deze avond niet missen. De avond vindt plaats in Utrecht van 19:00 – 22:00 uur en is gratis. Je moet je wel even aanmelden.

Meld je nu aan

13 maart – Eerlijk omschakelen en bevolkingsgroei

In 2017 diende een groep leden een motie in tijdens de Algemene Ledenvergadering om het thema Bevolkingsgroei binnen Milieudefensie op te pakken. We beginnen de avond met een paneldiscussie waar we het thema en de verschillende perspectieven daarop introduceren. Onder leiding van experts gaan we daarna met elkaar in gesprek. We hopen op een levendige discussie met inbreng van iedereen. Directeur Donald Pols is aanwezig om vanuit de strategie van Milieudefensie een reactie te geven.

Dit is ons panel:

Jan Juffermans Jan_Juffermans.jpg
Jan Juffermans werkte van 1978 – 2010 voor het Eco-centrum De Kleine Aarde in Boxtel. Nu is hij landelijk actief voor de Werkgroep Voetafdruk Nederland (www.voetafdruk.eu) en het Platform Duurzame en Solidaire Economie (www.platformDSE.org), en lokaal o.a. voor Transitie Boxtel en de Bomen Brigade Boxtel.

Celia Alldridge_FoEI.JPG

 

Celia Alldridge
Celia Alldridge werkt binnen het Membership Team van het International Secretariat of Friends of the Earth International. Ze is facilitator van de FoEI's 'Gender Justice & Dismantling Patriarchy' werkgroep. Voordat zij naar Nederland kwam, heeft zij 13 jaar in Brazilië gewerkt met verschillende sociale bewegingen. Bijvoorbeeld de Braziliaanse en internationale vrouwenbeweging. Zij is actief voor de March of Women en de Amsterdam Collective for Democracy in Brazil.

Martine.JPGMartine Doppen
Martine Doppen is bestuurslid bij Jongeren Milieu Actief, de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Ze werkt veel samen met andere jongerenorganisaties in binnen- en buitenland. Zo organiseerde ze met partnerorganisaties een groene reis naar de klimaattop in Polen, ondersteunt ze de klimaatstakers uit Den Haag in de organisatie van hun evenementen en is ze bezig met het mobiliseren van jongeren voor de klimaatmars van 10 maart. Samen met de Jonge Klimaatbeweging, Studenten voor Morgen en de Nationale Jeugdraad werkt ze aan het project "de onderwijzer" dat is gericht op de integratie van duurzaamheid in het onderwijs. Ook is ze namens JMA actief in het netwerk van Young Friends of the Earth.

 

Waarom ledenavonden?

Tijdens de ledenavond verdiepen we onze kennis en gaan we in gesprek over thema’s die binnen de vereniging leven. Hoe verhouden onze discussies zich tot waar het op dit moment in Nederland om draait; bij de politiek, bij bedrijven en onder de bevolking? 

Milieudefensie werkt in alles wat ze doet vanuit de visie van Eerlijk omschakelen. Wat hebben onderwerpen als bevolkingsgroei en handelsverdragen daar mee te maken? En hoe pakken we ze op binnen Milieudefensie?

> Lees meer over ons verhaal over Eerlijk omschakelen.

Dit zijn de ledenavonden in 2019:

13 maart – Eerlijk Omschakelen en bevolkingsgroei
8 mei – Eerlijk Omschakelen en de luchtvaart
9 oktober – Eerlijk Omschakelen en de biobased economy
7 november – Eerlijk Omschakelen en handelsverdragen

Praktisch

De avonden vinden plaats in Utrecht van 19:00 tot 22:00 uur

> Meld je aan voor onze ledenavond(en).

Na aanmelding ontvang je meer informatie over het programma en de exacte locatie.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar leden@milieudefensie.nl.

13

13 maart 2019

Tijd : 19:00 - 22:00

Utrecht

Loading...