Jun 15

Kom naar de film The Loud Spring

Diverse bioscopen in Nederland

15 juni 2023 20:45 - 29 juni 2023 22:00

Hoe bouwen we aan een beweging die de klimaatcrisis gaat stoppen? Daarvoor is een krachtige vakbeweging nodig. Dat is de kernboodschap van de film The Loud Spring. Kom je ook naar een van de premières?

In deze Duitse documentaire van Labournet komen onder andere wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief 'Angry Workers' aan het woord.

Met interviews en een mogelijk toekomstscenario onderzoekt de film welke veranderingen moeten gebeuren om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

Trailer

De animatiefilm (met getekende beelden) illustreert hoe de sociale revolutie eruit zou kunnen zien. Daarmee prikkelt die onze voorstelling van systeemverandering. De film nodigt de kijker uit om het einde van het kapitalisme in te beelden, niet het einde van de wereld.

Na de vertoning volgt een gesprek met de zaal en sprekers van onder andere Milieudefensie, Extinction Rebellion en Klimaat Netwerk FNV.

Kom naar de première

De Nederlandse première vindt plaats in drie steden:

  • Donderdag 15 juni - Amsterdam in OT301, 19.30 inloop, 20.00 start film. De vertoning in Amsterdam is helaas uitverkocht.
  • Donderdag 22 juni - Rotterdam in KINO Rotterdam, 19.00 inloop, 19.30 start film. Koop hier je kaartje op de website van KINO Rotterdam.
  • Donderdag 29 juni - Utrecht in Louis Hartlooper Complex. 21.00 start film.  De vertoning in Utrecht is helaas uitverkocht.

Een regulier kaartje kost €12,- , daarmee steun je de makers van de film & de organisatoren. Zit je krap bij kas? Koop dan een kaartje voor slechts €8,- 

Georganiseerd door Milieudefensie, Extinction Rebellion en Klimaat Netwerk FNV.

Foto bovenaan: een still uit de documentaire The Loud Spring. Demonstranten lopen over straat.

Meld je nu aan

 

15

15 juni 2023 20:45 - 29 juni 2023 22:00

Diverse bioscopen in Nederland

Loading...