english
Mar 10

Grootste Klimaatmars in Nederland ooit

De Dam in Amsterdam

10 maart 2019 13:00 - 16:00

Tijdens de Klimaatmars gingen 40.000 mensen de straat op voor goed en eerlijk klimaatbeleid. De grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit! We vinden het geweldig dat al deze mensen op 10 maart naar Amsterdam zijn gekomen ondanks de stromende regen.

De mooiste foto’s van de Klimaatmars

Uitzending gemist? Bekijk hier de TV-uitzending

Een enorme stoet trok op 10 maart door Amsterdam. Scholieren, studenten, docenten, vuilnismannen, verzorgers, gezinnen, grootouders, kleine ondernemers, boeren, huurders, huiseigenaren, maar ook wetenschappers, surfers en natuurliefhebbers. Samen lieten zij zien dat er draagvlak is voor een beter klimaatbeleid.

De Klimaatmars begon op de Dam met een kort podiumprogramma met optredens van Claudia de Breij en Typhoon, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper Heleen de Coninck (IPCC) gaf een minicollege over klimaatverandering. Daarna was het podium aan klimaatstakers Dila Doğan (16), Pieter Lossie (17), Lilly Platt (10) en Jovanna van den Berg (13).

De Klimaatmars is georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond.

En nu?

Wij zetten door voor een eerlijk klimaatbeleid. Doe je mee? Zo kan je nog tot 24 maart mede-eiser worden van onze revolutionaire rechtszaak tegen Shell. Samen maken we een einde aan de klimaatvernietiging van Shell.

Word mede-eiser

 

Copyright groot beeld: Marianna Selina Knollema

10

10 maart 2019

Tijd : 13:00 - 16:00

De Dam in Amsterdam

Loading...