english

Gezocht: bruggenbouwers

Houd je wel van een goed gesprek voeren? Van een uitdaging in de politieke arena? Dan zoeken we jou! Geen ervaring? Geen probleem!

Let op: In verband met de Coronacrisis zijn de huis-aan-huisgesprekken en andere bijeenkomsten van Operatie Klimaat voorlopig stilgelegd. Als bruggenbouwer kun je wel online invloed uitoefenen. Meld je aan!

Bruggenbouwer, vrijwillig (minimaal 4 uur per week).

Als lokale bruggenbouwer zorg jij voor de brug tussen de burger en de politiek! Je ziet waar kansen liggen om politieke prominenten te interesseren voor klimaatrechtvaardigheid. Als lid van een team bij jou in de stad ben jij het aanspreekpunt voor alle politieke contacten.

Wat ga je doen?

 • Je legt en onderhoudt relaties met politici en beleidsmakers op lokaal niveau.
 • Je voert gesprekken en geeft informatie van Operatie Klimaat door aan politici en beleidsmakers.
 • Je informeert en adviseert de lokale Operatie Klimaatgroep en de landelijke campaigners over voor hen relevante ontwikkelingen in de politiek. Je treedt desgevraagd namens hen op.
 • Je introduceert inhoudelijk specialisten van Milieudefensie bij relevante politici en ambtenaren.

Wie ben jij?

 • Je bent nieuwsgierig van aard en volgt het nieuws bij jou in de buurt.
 • Je bent politiek geïnteresseerd.
 • Je bent in staat om zorgvuldig en in teamverband te werken.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en bent communicatief sterk.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 4 uur per week.

Wat bieden we jou?

 • Training en coaching bij het in kaart brengen van het lokale politieke speelveld.
 • Training en coaching in gesprekken voeren met politici of beleidsmakers.
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en ervaring op te doen op het gebied van lobby binnen één van de grootste campagneorganisaties van Nederland.
 • Een vergoeding voor je OV-kosten en andere onkosten.
 • Je maakt deel uit van een enthousiast team dat acties organiseert, met Nederland in gesprek gaat over eerlijke klimaatoplossingen en samen met jou de verkiezingen van 2021 gaat beïnvloeden!

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Verstuur dan je motivatie en ervaringen naar doe.mee@milieudefensie.nl We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dat doen we via een Skype of Zoom, samen met de Stadsorganizer van jouw woonplaats.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacature? Mail deze dan naar doe.mee@milieudefensie.nl of bel naar +31 (0)20 5507 300 en vraag naar Eefje, Maarten of Joep. Of kijk op Operatie Klimaat.

Milieudefensie bouwt aan lokale actiegroepen die werken aan een van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Samen zorgen we ervoor dat het Klimaat het belangrijkste thema van de volgende verkiezingen wordt. Dit doen we o.a. door huis-aan-huis gesprekken te voeren, waarin we mensen vragen wat zij eerlijke klimaatoplossingen vinden. Deze oplossingen presenteren we aan de politiek en we gaan in gesprek met zoveel mogelijk politieke prominenten.

 

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...