english

Fair Future Generators: bij welke organisatie in Regio Noord kom jij terecht?

Als je mee doet aan Fair Future Generators ga je aan de slag bij Milieudefensie of een partnerorganisatie. Benieuwd welke organisaties meedoen aan Fair Future Generators in Regio Noord? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Friese Milieu Federatie

Deze organisatie zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van de provincie Friesland. Voor de aankomende jaren focussen ze zich op 3 doelen:

  • Het tegengaan van de klimaatverandering door de impact van werken en wonen zo klein mogelijk te maken.
  • Het herstellen van de biodiversiteit door een balans te vinden tussen natuur, wonen en werken.
  • Het behouden en ontwikkelen van de omgevingskwaliteit, zodat Friesland een veilige, gezonde, aantrekkelijke en toekomstbestendige provincie wordt.

Emmaus Eemsmond

Emmaus is een kringloopwinkel gelegen in de provincie Groningen. Maar het is meer dan alleen een kringloopwinkel. Het is een plek om werkervaring op te doen en tegelijkertijd bij te dragen aan verduurzaming. Er zijn twee werkplaatsen, één voor tweedehands fietsen en één controle- en reparatiewerkplaats voor audio en video.

Natuur en Milieu Overijssel

Deze natuur- en milieuorganisatie zet zich, net als Natuur en Milieu Friesland, in voor een mooie en duurzame omgeving, maar dan in Overijssel. De organisatie richt zich op duurzaam wonen, werken en recreëren.  Zo is Overijssel nu en in de toekomst een groen en gezond leefgebied.. Een voorbeeld is het project Groene loper Overijssel. Samen met de buurt verrijken ze de natuur door buurttuinen aan te leggen, insectenhotels te bouwen of bomen te planten. Het project Netwerk natuurinclusief bouwen, wil een netwerk van vrijwilligers opzetten. Zij zullen dan de natuur meer betrekken bij bouwprojecten.

Welcome to The Village

Welcome to The Village is een popcultuur-en kunstenfestival gerund door vrolijke activisten. Door middel van een sterk muziek- en kunstprogramma werken kunstenaars, koks, techneuten, studenten, nieuwkomers, ouderen en start-ups aan nieuwe modellen voor een duurzame samenleving. Want als het werkt op een festival, waarom dan ook niet in de ‘echte’ wereld? 

Plukn

Plukn houdt zich bezig met natuurinclusieve landbouwmethodes. Denk bijvoorbeeld aan een voedselbos. Een voedselbos is een nieuwe manier van voedselproductie waar zowel mens als dier van profiteren. Plukn informeert graag andere mensen over deze landbouwmethodes. Ze verspreiden hun groene kennis via hun website, sociale media maar vooral ook live op locatie in het Westpark van Groningen. 

Alexander Impact

In 1928 ontdekte de arts Alexander (Fleming) per ongeluk penicilline en daarmee het medicijn antibiotica. Deze ontdekking bleek letterlijk van levensbelang. Zo heeft Alexander met zijn werk een enorme positieve impact op de wereld gemaakt. Alexander Impact volgt zijn voorbeeld. Alexander Impact kijkt met organisaties naar hun maatschappelijke invloed en hoe ze rekening houden met de natuur. Met die kennis kunnen organisaties hun negatieve impact verkleinen, en hun positieve impact vergroten! Welke (Alexander) Impact ga jij maken als Fair Future Generator?

Perfect match?

Tijdens jouw kennismakingsgesprek laat je weten welke skills je wil ontwikkelen en welke dagen je beschikbaar bent. Daarna matchen wij je aan een organisatie en een project.

 

Teken voor een klimaatplicht voor grote vervuilers

Dankzij onze Klimaatzaak moet Shell van de rechter veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De CO2-uitstoot moet sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Dit vonnis is pure winst. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet.

Loading...