english

Fair Future Generators: bij welke organisatie in Regio Midden ga jij aan de slag?

Als deelnemer van Fair Future Generators ga je aan de slag bij Milieudefensie of een partnerorganisatie. Benieuwd welke organisaties meedoen in Regio Midden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

MijnStadstuin

Mijn Stadstuin ontwikkelt duurzame voedselsystemen. Als Fair Future Generator bij Mijn Stadstuin ga je je eigen voedselproject opzetten. Hoe ziet een dag bij Mijn Stadstuin er uit? In de ochtend kraak jij je hersens over je project. In de middag steek jij je handen uit de mouwen en in de aarde. Dus ben jij zowel praktisch als theoretisch ingesteld? Dan is Mijn Stadstuin dé proeftuin voor jou!

The Pollinators

The Pollinators organiseert elk jaar de Nationale Zaaidag door heel Nederland. Iedere zaai-actie is uniek. Maar ze hebben allemaal 1 ding in gemeen: er wordt gezaaid met positieve energie! Vind jij het leuk om mee te helpen bij het organiseren van een landelijke actie, contact te zoeken én onderhouden met influencers en groene organisaties en weet jij van aanpakken? Welkom bij The Pollinators!

Fawaka Nederland

Diversiteit is de basis voor Fawaka Nederland. Juist verschillen zijn interessant. Ze werken met jongeren van alle culturele achtergronden, alle opleidingsniveaus en uit alle provincies. Fawaka Nederland is op zoek naar de Nederlandse Prince(ss) Ea. Samen met een spoken word artiest ga je een toffe en krachtige video over de klimaatcrisis maken.

The Turn Club

De aanpak van de klimaatcrisis vraagt om een creatieve blik. En dat is nou net waar The Turn Club goed in is. Zij brengen kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars samen, om hun krachten te bundelen voor een betere wereld. Allemaal mensen die kijken en denken als een kunstenaar. Dus kijk jij met een frisse blik? En doorbreek je graag vaste patronen met jouw verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid? Dan zegt The Turn Club tegen jou: Let’s Turn!

BioNext

Landbouw heeft impact op het klimaat. Door slim samen te werken met de natuur, zijn biologische boeren een belangrijk onderdeel van de oplossing voor een beter klimaat. Maar nog niet iedereen weet dit. Daarom ga je als Fair Future Generator aan de slag met een communicatiecampagne om zo veel mogelijk jongeren te laten weten dat ze via hun boodschappenmandje positief kunnen bijdragen aan het klimaat. Zo word je een onmisbare schakel tussen boer en bord.

Groenemorgen

Groenemorgen werkt aan toffe en creatieve campagnes, events en projecten. Zoals het aanleggen van 4 kilometer aan geveltuin in Rotterdam tijdens de 1000geveltuinen campagne. Een ander voorbeeld is het organiseren van het duswatgaanwijdoen festival en het runnen van een duurzaam pop-up warenhuis. In 2021 staan er ook weer een paar mooie projecten op de planning. Bij Groenemorgen zet jij jouw groene vingers in voor de toekomst van de generatie van morgen!

Coöperatie Ondergrond

Ze poppen op de meest onverwachte plekken op: tussen hoogbouw, langs de snelweg en zelfs in de stad. Voedselbossen vol fruit, noten en ander lekkere dingen waar je nog nooit van gehoord hebt. Heerlijk, verrassend én goed voor het klimaat. Probeer je graag nieuwe smaken?  Benieuwd hoe het is om voedselboswachter te zijn? Wil je aan de slag in het groen maar ook leren over ecologie? Kom dan proeven van het voedselbos als Fair Future Generator!

Natuur en Milieu Gelderland

De natuur en het milieu kunnen niet voor zichzelf opkomen. Gelukkig is daar Natuur en Milieu Gelderland. Samen met groene Gelderlanders zetten zij zich in voor een afwisselend landschap, een rijke biodiversiteit, ruimte voor de natuur en een schoon milieu. Voor nu én later. Als Fair Future Generator maak jij dit mede mogelijk!

New Rootz

Niet alle jongeren in Nederland krijgen een eerlijke kans om zich te ontwikkelen en hun plek te vinden in de samenleving. Jongeren met wortels in een ander land staan voor een grote opgave: zich aanpassen en op zoek gaan naar een nieuw bestaansrecht. New Rootz ziet kansen voor een samenleving die juist groeit door deze diversiteit. Dat past dus precies in ons straatje!

Poppodium Astrant

Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Van kleine optredens door lokale artiesten, tot grote shows met internationale acts. Astrant richt zich op de talentontwikkeling van jongeren. Dit gebeurt door diverse activiteiten aan te bieden, maar zit ook als een rode draad door de hele organisatie heen. Echt iets voor Fair Future Generators dus!

Emmaus

De toekomst is tweedehands! Want al die nieuwe spullen zijn hartstikke slecht voor moedertje aarde. Bovendien is thrift shopping super hip. Spullen boordevol karakter voor een prikkie. Als Fair Future Generator bij Emmaus zet je je in voor mensen die het misschien minder goed hebben dan jijzelf. Je helpt mensen om voor zichzelf een beter bestaan op te bouwen. Mooi toch?

Guerrilla Gardeners

Bij Guerrilla Gardeners verover jij die grijze openbare ruimte en maak je er een groene oase van. En dat is een belangrijke missie, want steeds meer bloemenvelden maken plaats voor akkerland of gebouwen. Guerrilla gardeners wippen stoeptegels voor geveltuinen, beplanten de kale grond rond bomen en zetten bloemen tussen de standaard struiken. Met een bloemen-explosie in jouw plaats of buurt, geef jij de biodiversiteit een flinke boost. Dus hup! Naar het front en aan de slag!

Duurzame Week

Hoe kan je jouw (werk)leven verduurzamen? Het antwoord op deze vraag vind je bij Duurzame Week. Want met hun blogs en activiteiten geven zij bedrijven en consumenten praktische handvatten waarmee ze vandaag nog aan de slag kunnen. Maar Duurzame Week draait niet alleen om duurzaam zakendoen. Er is ook ruimte voor plezier, inspiratie en interactie. Denk aan fooddrinks, muziek, workshops en entertainment.

Lowlander Project

Iedereen die zich wil inzetten voor een eerlijk en duurzaam Nederland is welkom bij het Lowlander Project. Ze bieden een inspirerende omgeving met opleidingen over leiderschap in tijden van verandering. Zo leer je hoe je bouwt aan een beweging en welke strategieën en tactieken je gebruikt om te winnen. Deelnemers zoals jij helpen deze nieuwe organisatie vorm te geven.

Schrijf je nu in

Dat waren ze allemaal. Zit er wat voor je bij? Tijdens jouw kennismakingsgesprek laat je weten welke skills je wil ontwikkelen en welke dagen je beschikbaar bent. Daarna matchen wij je aan een organisatie en een project.

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...