english

Erfsessies: praat mee over de toekomst van ons eten

In mei en juni hebben wij bijeenkomsten georganiseerd op het boerenerf. Dat deden we omdat we boer en consument dichterbij elkaar willen brengen. Zorgen dat we naast elkaar komen te staan in plaats van tegenover elkaar. En dat is nodig, want alleen samen kunnen we voor verandering zorgen.

Boer en consument naast elkaar

Boeren en consumenten kunnen samen de toekomst van ons eten veranderen. Door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer respect voor elkaar. Daar hebben we met de Erfsessies aan gewerkt. We begonnen met samen eten en eindigden met een Erfpact. Dit Erfpact vat samen waar boeren en burgers met elkaar aan gaan werken om eerlijk en gezond eten op ons bord te krijgen. Het Erfpact werken we de komende maanden samen met boeren en consumenten verder uit.

Op het erf van de boer

De afgelopen tijd hebben we ons ingezet om boer en consument dichter bij elkaar te brengen. Zo zijn ruim 100 mensen langs geweest bij boeren in het hele land. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer(in) over het werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van boeren eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken. Wat deelnemers aan Van Erf tot Erf allemaal op de boerderij hoorden, delen we binnenkort online. Met de Erfsessies zetten we weer een volgende stap.

Loading...