english
Mar 28

JMA Presents: Klimaatrechtszaken - Een wereldwijde opstand

De Ceuvel in Amsterdam

28 maart 2019 19:00 - 23:00

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven - als bijvoorbeeld Shell - niet meewerken aan de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Wij vinden, dat bedrijven als Shell zijn verantwoordelijkheden moeten nemen! Daarom duiken we op 28 maart de wereld van (klimaat)rechtszaken in die zijn aangespannen tegen multinationals.

Een voorbeeld hiervan is Milieudefensie’s rechtszaak tegen Shell. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot twee keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Daarmee brengt Shell onze toekomst in gevaar.

Het volledige programma volgt zo spoedig mogelijk! Zoals altijd zal er aan het einde van de meet-up tijd zijn voor discussie, vragen en natuurlijk een drankje.

Ben je geïnteresseerd in klimaatrechtszaken? Wil jij meer over JMA en Milieudefensie te weten komen? Of heb je nog een tof idee? Maakt niet uit, wij willen jouw mening horen deze avond!

Laat je inspireren, kom naar de Meet-Up en meld je aan.

Meld je aan

28

28 maart 2019

Tijd : 19:00 - 23:00

De Ceuvel in Amsterdam

Loading...