english
Dec 27

Elke laatste donderdag van de maand: Fair Future meet-up

Cultureel Podium Kargadoor te Utrecht

27 december 2018 19:00 - 23:00

Grote bedrijven dragen het meest bij aan klimaatverandering. Tegelijk betalen zij het minst mee aan de oplossingen. Dat niet alleen: ze komen te vaak weg met grootschalige milieuvervuiling, illegale boskap en het schenden van mensenrechten. Als bedrijven hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan gaan we het Klimaatakkoord van Parijs niet halen.

De tijd dringt. We moeten nu in actie komen. Samen vechten we voor een eerlijke en duurzame samenleving, een Fair Future. Doe jij ook mee?! Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief organiseren elke laatste donderdag van de maand een ‘Fair Future Meet-up’. Laat je inspireren en kom ook!

Fair Future Meet-up 29 november

Palmolie, deze grondstof lijkt overal wel in te zitten; van schoonmaakmiddelen en etenswaren tot biodiesel. Om palmolieplantages aan te leggen worden er enorme stukken bos gekapt in verschillende delen van Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Helaas blijft de vraag naar palmolie alleen maar groeien. Dit is een grote dreiging voor de nu nog bestaande bossen (en niet te vergeten de lokale bevolking die wordt verjaagd van deze stukken land).

Hoe komt het dat deze schadelijke industrie toch nog kan blijven groeien ondanks alle negatieve gevolgen voor zowel de mens als het milieu? Palmolie industrie is een booming business. Verschillende grote Nederlandse banken profiteren bijvoorbeeld van palmolie-industrie door hun investeringen.

Deze Fair Future Meet-Up zal in het teken staan van deze vette business. Zijn investeerders, zoals banken, verantwoordelijk voor deze problematiek? Verschillende sprekers zullen deze avond aan het woord komen, gevolg door een van een interactieve discussie. We sluiten de avond af met een borrel!

Zien we jou deze laatste donderdag van de maand? Meld je aan en kom 29 november naar Cultureel Podium Kargadoor te Utrecht.

Meld je aan

 

27

27 december 2018

Tijd : 19:00 - 23:00

Cultureel Podium Kargadoor te Utrecht

Loading...