english
Sep 30

Webinar: dicht voor klimaatplicht

Online via Zoom

30 september 2021 19:30 - 21:00

Je kan er soms best moedeloos van worden: al dat slechte nieuws over het klimaat. Heb jij behoefte aan een uitlaatklep? Schrijf dan op donderdag 30 september samen met ons een gedicht voor de klimaatplicht.

Je kan niet langer om de klimaatcrisis heen. Deze zomer stond de kust rondom de Middelandse zee in brand. We lazen over record-hitte in het poolgebied. En ons eigen Limburg overstroomde. Wat doen deze berichten met jou? Welke gevoelens maken ze los?

Wat is een klimaatplicht?
Het lijkt zo logisch: grote Nederlandse bedrijven leven het Klimaatakkoord van Parijs na om gevaarlijke klimaatverandering wereldwijd te voorkomen. Maar in de klimaatzaak moest de rechter Shell dwingen de CO2-uitstoot te verlagen. Daarom vragen wij de overheid: leg alle grote vervuilers een klimaatplicht op. Zodat ze actief bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis.

Tijdens het webinar Dicht voor klimaatplicht scheppen we ruimte voor deze gevoelens. Daarna zetten we deze gevoelens om in een mooi gedicht. Dat doen we niet alleen. 3 woordkunstenaars brengen vanuit hun eigen specialisatie werk ten gehore. Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag!

Wat je leert

  • Hoe maak je een gedicht over het klimaat?
  • Waar vind je de juiste woorden?
  • En hoe zet je die om in een gedicht?

Iets voor jou? Meld je dan vandaag nog aan. De toegang is gratis. Je ontvangt op 29 september de zoomlink in je mailbox.  

 

· deze velden zijn verplicht.

**Disclaimer**

De gegevens die je hier invult, bewaren we in onze administratie. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om (zoals bepaald in de AVG). Lees onze privacybepaling voor alle details. Heb je je telefoonnummer ingevuld? Dan bellen we je misschien om je te informeren over onze campagnes en over de mogelijkheden om Milieudefensie te steunen.

30

30 september 2021 19:30 - 21:00

Tijd : 19:30 - 21:00

Online via Zoom

Loading...