english

Fair Future Generators: bij welke organisatie kom jij terecht?

Als je mee doet aan het lange programma van Fair Future Generators ga je aan de slag bij Milieudefensie of een partnerorganisatie. Benieuwd welke organisaties meedoen aan Fair Future Generators? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

FossielVrij NL

FossielVrij NL roept op een creatieve manier scholen, musea, gemeenten en pensioenfondsen op hun banden met de fossiele industrie te verbreken. Dat geeft onze samenleving de ruimte om te kiezen voor een eerlijke, veilige en gezonde planeet. Tijdens Fair Future Generators help je FossielVrij NL met hun social media, nieuwsbrief en website. Bijvoorbeeld door vette content te maken tijdens acties en stakingen. Hoe kan FossielVrij NL meer jongeren bereiken? Jij bent de expert!

Action Aid

Action Aid wil vrouwen in ontwikkelingslanden empoweren door een einde te maken aan vervuiling en uitbuiting door multinationals. Tijdens Fair Future Generators word je opgeleid tot Women Right’s campaigner. Hoe? Je organiseert en helpt bij trainingen, film screenings, workshops, storytelling en andere publieke evenementen. Zo maak jij van de campagne een groot succes. Feminists unite! Mannen zijn trouwens van harte welkom bij dit programma. 

Milieudefensie

Milieudefensie gaat met duizenden mensen in gesprek over eerlijke oplossingen tegen klimaatverandering. Als Fair Future Generator werf en ondersteun je de vrijwilligers die deze gesprekken gaan voeren. Dat doe je door trainingen en acties te organiseren en door toolkits en campagnemateriaal te maken. Er is veel ruimte om zelf de campagne vorm te geven. De perfecte opleiding tot klimaatcampaigner!

Fawaka Nederland

Diversiteit is de basis voor Fawaka Nederland. Juist verschillen zijn interessant. Ze werken met jongeren van alle culturele achtergronden, alle opleidingsniveaus en alle provincies. Fawaka Nederland is op zoek naar de Nederlandse Prince(ss) Ea. Samen met een spoken word artiest ga je een toffe en krachtige video over klimaatverandering maken. Heb je plankenkoorts maar ben je wel super inventief? Dan ga je met Fawaka Nederland het tofste, duurzame evenement van het jaar organiseren: Green is the New Swag 2.0. 

De Goede Zaak

De Goede Zaak helpt campagnes groot te maken. Je zou ze daarom het Nederlandse zusje van Avaaz kunnen noemen. De Goede Zaak brengt zoveel mogelijk mensen bij elkaar die Nederland groener, eerlijker, inclusiever en rechtvaardiger willen maken. Als Fair Future Generator bij De Goede Zaak werk je aan een paar grote campagnes. Zoals campagnes rondom CETA, vrouwenrechten, multinationals en vluchtelingen. Ook help je bij het organiseren van de grote klimaatstaking. Multitaskers zullen hier dus prima op hun plek zijn.

The Tipping Point

Wel eens van The Pollinators gehoord? Of Mijn Stadstuin? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van projecten die The Tipping Point heeft gerealiseerd. Ze zijn de broedplaats voor een betere wereld. Word je geplaatst bij The Tipping Point, dan organiseer je het Tree Feest van de Pollinators. Fair Future Generators met groene vingers kunnen aan de slag bij Mijn Stadstuin.

De Ceuvel

Bij Café De Ceuvel heb je vast al eens een drankje gedaan. Maar wist jij dat Het Pensioenfonds Horeca & Catering nog geld investeert in de fossiele industrie? Niet cool, vindt De Ceuvel. Daar ga jij als Fair Future Generator een stokje voor steken. Ook doe je onderzoek, samen met een netwerk van duurzame cafés, naar hoe de sector duurzamer kan worden. En dat doe je in een van de meest duurzame en vernieuwende stedelijke experimenten in Europa. Zodat jij, samen met de rest van Nederland, met een gerust gevoel nog een drankje kan bestellen. Ober?!

Dr. Monk

In Ghana slaat klimaatverandering al genadeloos toe. Hier is The Church of Climate Change (De Kerk van Klimaatverandering) ontstaan. In The Church of Climate Change komen mensen samen om te delen over klimaatverandering en om na te denken over verantwoordelijkheid. Hier worden plannen bedacht om een weerbare samenleving te bouwen. Wil jij in contact komen met jongeren in Ghana? En wil jij met ze brainstormen over klimaatverandering? Welkom bij Dr. Monk!

Tijdens een kennismakingsgesprek laat je weten welke skills je wil ontwikkelen en welke dagen je beschikbaar bent. Daarna matchen wij je aan een organisatie en een project.

Schrijf je nu in

Loading...