english

Fair Future Generators: bij welke organisatie kom jij terecht?

Als je mee doet aan het lange programma van Fair Future Generators ga je aan de slag bij Milieudefensie of een partnerorganisatie. Benieuwd welke organisaties meedoen aan Fair Future Generators? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

FossielVrij NL

FossielVrij NL roept op een creatieve manier scholen, musea, gemeenten en pensioenfondsen op hun banden met de fossiele industrie te verbreken. Dat geeft onze samenleving de ruimte om te kiezen voor een eerlijke, veilige en gezonde planeet. Tijdens Fair Future Generators help je FossielVrij NL met hun social media, nieuwsbrief en website. Bijvoorbeeld door vette content te maken tijdens acties en stakingen. Hoe kan FossielVrij NL meer jongeren bereiken? Jij bent de expert!

ActionAid

ActionAid wil feministische alternatieven  in ontwikkelingslanden ondersteunen door een einde te maken aan vervuiling en uitbuiting door multinationals. Tijdens Fair Future Generators word je opgeleid tot Women Right’s campaigner. Hoe? Je organiseert en helpt bij trainingen, film screenings, workshops, storytelling en andere publieke evenementen. Zo maak jij van de campagne een groot succes. Feminists unite! Mannen zijn trouwens van harte welkom bij dit programma. 

Milieudefensie

Milieudefensie gaat met duizenden mensen in gesprek over eerlijke oplossingen tegen klimaatverandering. Als Fair Future Generator werf en ondersteun je de vrijwilligers die deze gesprekken gaan voeren. Dat doe je door trainingen en acties te organiseren en door toolkits en campagnemateriaal te maken. Er is veel ruimte om zelf de campagne vorm te geven. De perfecte opleiding tot klimaatcampaigner!

Fawaka Nederland

Diversiteit is de basis voor Fawaka Nederland. Juist verschillen zijn interessant. Ze werken met jongeren van alle culturele achtergronden, alle opleidingsniveaus en alle provincies. Fawaka Nederland is op zoek naar de Nederlandse Prince(ss) Ea. Samen met een spoken word artiest ga je een toffe en krachtige video over klimaatverandering maken. Heb je plankenkoorts maar ben je wel super inventief? Dan ga je met Fawaka Nederland het tofste, duurzame evenement van het jaar organiseren: Green is the New Swag 2.0. 

De Goede Zaak

De Goede Zaak helpt campagnes groot te maken. Je zou ze daarom het Nederlandse zusje van Avaaz kunnen noemen. De Goede Zaak brengt zoveel mogelijk mensen bij elkaar die Nederland groener, eerlijker, inclusiever en rechtvaardiger willen maken. Als Fair Future Generator bij De Goede Zaak werk je aan een paar grote campagnes. Zoals campagnes rondom CETA, vrouwenrechten, multinationals en vluchtelingen. Ook help je bij het organiseren van de grote klimaatstaking. Multitaskers zullen hier dus prima op hun plek zijn.

Mijn Stadstuin

Mijn Stadstuin ontwikkelt duurzame voedselsystemen. Als Fair Future Generator bij Mijn Stadstuin ga je je eigen voedselproject opzetten. Hoe ziet een dag bij Mijn Stadstuin er uit? In de ochtend kraak jij je hersens over je project. In de middag steek jij je handen uit de mouwen en in de aarde. Dus ben jij zowel praktisch als theoretisch ingesteld? Dan is Mijn Stadstuin dé proeftuin voor jou!

The Pollinators

In april organiseert The Pollinators de Nationale Zaaidag door heel Nederland. Iedere zaai-actie is uniek. Maar ze hebben allemaal 1 ding in gemeen: er wordt gezaaid met positieve energie! Als projectcoördinator bij The Pollinators zorg jij voor een creatieve kruisbestuiving tussen de verschillende organisaties, vrijwilligers en acties die betrokken zijn bij de Nationale Zaaidag. Tijdens de Nationale Zaaidag sta je zelf als bezige bij op het veld en zorg je dat alles op rolletjes verloopt. Vind jij het leuk om mee te helpen bij het organiseren van een landelijke actie, contact te zoeken én onderhouden met influencers en groene organisaties en weet jij van aanpakken? Welkom bij The Pollinators!

De Ceuvel

Bij Café De Ceuvel heb je vast al eens een drankje gedaan. Maar wist jij dat Het Pensioenfonds Horeca & Catering nog geld investeert in de fossiele industrie? Niet cool, vindt De Ceuvel. Daar ga jij als Fair Future Generator een stokje voor steken. Ook doe je onderzoek, samen met een netwerk van duurzame cafés, naar hoe de sector duurzamer kan worden. En dat doe je in een van de meest duurzame en vernieuwende stedelijke experimenten in Europa. Zodat jij, samen met de rest van Nederland, met een gerust gevoel nog een drankje kan bestellen. Ober?!

Transnational Institute

Ben jij niet bang om voor een zaal machtige aandeelhouders een vuist te maken? Werk dan samen met TNI aan een eerlijke toekomst waarin Shell stopt met fossiele brandstoffen en mensenrechtenschendingen. De aandeelhoudersvergadering van Shell is de plek waar openlijk wordt besloten om verder te gaan met het winnen van fossiele brandstoffen en het opsporen van nieuwe oliebronnen. Wij zeggen: Genoeg! Als Fair Future Generator bij Transnational Institute ga je helpen met het onderzoek Imagining a future beyond Shell. Je helpt ook bij het organiseren van de People's Summit. Dit is een conferentie waar burgers en organisaties samen komen om na te denken hoe een toekomst zonder fossiele brandstoffen eruit kan zien.

Greenpeace

Wil jij campaigner worden? Dan ben je bij het actieteam van het CampagneLab van Greenpeace aan het goede adres. In het Campagnelab ga je experimenteren met nieuwe vormen van actievoeren. Je leert alles over de kernwaarden en de Theory of Change van Greenpeace. Na jouw tijd als Fair Future Generator bij Greenpeace weet jij precies hoe je op een veilige en efficiënte manier acties bedenkt en uitvoert.

Tijdens het kennismakingsgesprek op 2 januari laat je weten welke skills je wil ontwikkelen en welke dagen je beschikbaar bent. Daarna matchen wij je aan een organisatie en een project.

Schrijf je nu in

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...