english
Jul 2

Aardgas-avond Maasdijk

zaal Concordia, Maasdijk 40, Maasdijk

02 juli 2018 19:30 - 21:00

Hoe zit dat met gaswinning in het Westland en Midden-Delfland? Welke plannen heeft de NAM hier? Moeten we allemaal van het gas af? En kunnen tuinders zonder aardgas? Wat kan ik zelf doen? Milieudefensie wil graag samen met jou antwoord geven op deze vragen. Kom je naar de informatieavond op 2 juli?

Niet alleen in Groningen, maar ook in Zuid-Holland wordt aardgas gewonnen door de NAM. Verspreid over de provincie liggen tal van kleine gasvelden. De NAM heeft plannen om de gaswinning op verschillende plekken te verhogen. Door bijvoorbeeld nieuwe boorgaten of de omstreden methode fracken, zoals bij Maasland misschien gaat gebeuren. Hoewel de kans op aardbevingen klein is, heeft gaswinning wel extra bodemdaling als gevolg.

Vanwege het klimaat moet Nederland van het gas af. Ook bedrijven en huishoudens in het Westland en Midden-Delfland, waar het gasverbruik hoog is. Steeds meer bewoners en ondernemers denken na over de grote overstap naar duurzame alternatieven. Het is een grote klus, die allerlei vragen oproept.

Op de informatieavond van Milieudefensie krijg je meer uitleg over de gaswinning in het Westland en Midden-Delfland. We leggen uit wat de risico's en problemen kunnen zijn. Maar ook kijken we naar de alternatieven en wat je nu al kunt doen voor een gasvrije toekomst.

Meer informatie en aanmelden: energie@milieudefensie.nl

2

02 juli 2018

Tijd : 19:30 - 21:00

zaal Concordia, Maasdijk 40, Maasdijk

Loading...