english
Jul 10

Aardgas-avond Heerenveen

De Spil, Schoterplein 49, Heerenveen

10 juli 2018 19:30 - 21:00

Hoe zit dat met gaswinning rondom Heerenveen? Welke plannen heeft Vermillion hier? Moeten we allemaal van het gas af? En kan dat eigenlijk wel? En wat kan ik zelf doen? Milieudefensie wil graag samen met jou antwoord geven op deze vragen. Kom je naar de informatieavond op 10 juli?

Niet alleen in Groningen, maar door heel Nederland wordt aardgas gewonnen. Verspreid over het land liggen tal van kleine gasvelden, zo ook in de buurt van Heerenveen, bij Langezwaag. Vermillion heeft plannen om de gaswinning op verschillende plekken te verhogen. Door bijvoorbeeld nieuwe boorgaten of de omstreden methode fracken. Hoewel de kans op aardbevingen klein is, heeft gaswinning wel extra bodemdaling als gevolg.

Vanwege het klimaat moet Nederland van het gas af. Ook bedrijven en huishoudens in Friesland. Steeds meer bewoners en ondernemers denken na over de grote overstap naar duurzame alternatieven. Het is een grote klus, die allerlei vragen oproept.

Op de informatieavond van Milieudefensie krijg je meer uitleg over de gaswinning rondom Heerenveen. We leggen uit wat de risico's en problemen kunnen zijn. Maar ook kijken we naar de alternatieven en wat je nu al kunt doen voor een gasvrije toekomst.

Meer informatie en aanmelden: energie@milieudefensie.nl

10

10 juli 2018

Tijd : 19:30 - 21:00

De Spil, Schoterplein 49, Heerenveen

Loading...