english

4 manieren waarop jij aan de slag kan bij Milieudefensie

Wil je nu aan je cv werken, een netwerk in de klimaatbeweging opbouwen of je directe leefomgeving verbeteren? Zo kan je aan de slag bij Milieudefensie.

1. Geef je op voor Fair Future Generators

Dit jaar doet Milieudefensie met Fair Future Generators mee aan de Maatschappelijke Diensttijd (voor jongeren tussen de 18-30 jaar). Na een trainingsweekend werk je 1 dag in de week mee aan een landelijke campagne. Bijvoorbeeld van Milieudefensie, of van een partnerorganisatie zoals Fossielvrij NL, Fawaka Nederland, Action Aid, De Ceuvel of The Tipping Point. Doe je mee aan het lange programma (4 maanden) dan ga je in november mee op excursie naar Engeland. Als je het programma hebt afgerond, krijg je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Je kan je inschrijving tot en met 20 augustus.

Schrijf je in voor Fair Future Generators

2. Doe mee aan het Groen Traineeship

Naast Fair Future Generators doet Milieudefensie binnen de Maatschappelijke Diensttijd ook mee aan het Groen Traineeship. In dit project help je Milieudefensie met het opzetten van een grote landelijke campagne. Je gaat mensen in beweging brengen. Je leert over klimaatrechtvaardigheid én je hoe je daarover het gesprek aan kan gaan. Bij mensen die je al kent, op de feestelijke sfeer van een festival of bij mensen thuis.

Doe mee aan het Groen Traineeship

3. Solliciteer voor een bestuursfunctie bij JMA

JMA (Jongeren Milieu Actief) is de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Jongeren laten steeds duidelijker en krachtiger hun stem horen. Jongeren Milieu Actief wil deze jongeren begeleiden, inspireren en helpen om gehoord te worden. Daarvoor is een gemotiveerd bestuur nodig. Als bestuurslid bij JMA ben je 2 dagen in de week beschikbaar waarvan je 1 dag op kantoor aanwezig bent. Er zijn bestuursfuncties open voor de volgende portfolio’s: Communicatie, Educatie, Training & ontmoeting en Extern. JMA zoekt ook een voorzitter! Solliciteren kan tot 23 augustus.

Solliciteer voor een bestuursfunctie

4. Word actief bij een lokale afdeling van Milieudefensie

Milieudefensie voert campagne op landelijke thema’s. Daarom zijn wij dankbaar dat honderden vrijwilligers zich via lokale afdelingen door heel Nederland inzetten voor een betere leefomgeving. Wil jij ook actievoeren voor lokale initiatieven? Sluit je aan bij een lokale afdeling en ontmoet andere veranderaars bij jou in de buurt.

Word lokaal actief

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...