Dossier Allemaal lokaal

Everybody Not Appie

Everybody Not Appie

05 december 2017

Jumbo gaat alleen nog maar duurzame zuivelproducten verkopen. "Dat zouden ze nou gewoon ook bij Albert Heijn moeten doen,” vindt Melkexpert Peer Mascini. Help mee om de Appie zover te krijgen.

 


Wij zijn #NotAppie

Duurzame melk kan, ook in de Albert Heijn. Wil jij dat de AH alleen nog duurzame en eerlijke melk in de schappen zet? Maak een selfie met #NotAppie en deel deze via Facebook of . Dan zorgen wij dat ze de boodschap luid en duidelijk hoort.


Duurzame melk kán. Als de supermarkten meewerken.

Grote supermarkten hebben door hun machtspositie de afgelopen jaren fors verdiend aan melk. Ten koste van de boeren, ten koste van de koeien, ten koste van het milieu. Dat is niet houdbaar. Daarom willen wij dat supermarkten alleen nog duurzame en eerlijke melk in de schappen hebben. En het kan. Als supermarkten een eerlijke prijs betalen aan boeren dan kunnen zij duurzamer produceren. Zo kunnen we een einde maken aan het gebruik van soja waar tropisch regenwoud voor gekapt is, verkleinen we het mestoverschot in Nederland, geven we weidevogels weer een kans en zorgen we voor koeien in de wei.