Dossier Allemaal lokaal

Aan de Keukentafel: Het voedseljaar 2017

Aan de Keukentafel: Het voedseljaar 2017

10 november 2017

Op vrijdagavond 8 december schuiven we in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam weer 'aan de keukentafel'. Samen met gastvrouw Marijn Frank kijken we terug op voedsel in het afgelopen jaar. Ze gaat in gesprek met bijzondere gasten zoals Jan Terlouw en Dutch Dairymen Board-voorzitter Sieta van Keimpema. Ook gaat de documentaire ‘Boeren met Toekomst’ in voorpremière

Kom je ook?

De avond duurt van 19:45 tot 22:00. Kaartjes kosten 6 euro waarvoor je tijdens de avond 2 consumpties krijgt. Reserveer nu alvast je tickets.

Feestelijke lancering ‘Boeren met Toekomst’

De afgelopen maanden zijn boeren John Arink, David Jansen en Andre Jurrius gefilmd voor de documentaire ‘Boeren met Toekomst’ Zij vertellen over hun bedrijf en delen hun visie over de toekomst van ons voedsel, van het boeren. Hoe kunnen we ons voedsel verduurzamen van producent tot het bord? Tijdens ‘Aan de keukentafel’ is de voorpremière van deze boeiende documentaire die Yara Hannema in opdracht van Milieudefensie heeft gemaakt. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Het voedseljaar 2017

Gastvrouw van de avond Marijn Frank gaat daarna in gesprek met Jan Terlouw (schrijver en ex politicus), Lisa Stel (Lisa goes Vegan) en Volkert Engelsman (#1 in de duurzame top 100 2017) over het voedseljaar 2017. Hoe is ons voedsel in het nieuws geweest en hoe heeft het maatschappelijk debat zich ontwikkeld?

Bestel je ticket

Over onze gasten ...

Jan Terlouw

Jan Terlouw is schrijver en ex-politicus. Als gemeenteraadslid in Utrecht (1970-1971) maakte hij zich al sterk voor het milieu. Hij was minister van Economische Zaken en vicepremier in het kabinet Van Agt II en III. Eind 2016 kwam Jan Terlouw in het nieuws door zijn betoog voor een duurzamer en toekomstgerichte samenleving in de Wereld Draait Door.

 

Lisa Stel

Lisa Stel is oprichtster van de succesvolle blog/platform ‘Lisa goes Vegan’. Ruim 5 jaar geleden begon ze haar reis naar plantaardig eten en leven te delen op sociale media. Inmiddels heeft ze ook haar eerste ‘Lisa goes vegan’ boek uitgebracht.

 

 

Volkert Engelsman

Op de dag van de duurzaamheid 2017 heeft Dagblad Trouw Volkert Engelsman uitgeroepen tot meest duurzame Nederlander. De directeur van Eosta (inkoper van biologisch groente en fruit) kreeg deze titel omdat hij de werkelijke kosten voor groente en fruit heeft berekend. Het ‘echt’ beprijzen van producten is volgens Engelsman dé weg naar een duurzame economie.

 

Sieta van Keimpema

Sieta van Keimpema is boerin. Daarnaast is ze voorzitter van de Dutch Dairymen Board, een vereniging van melkveehouders en vicevoorzitter van de European Milk Board, een koepelorganisatie van Europese melkveehouders. Als boerin is zij een groot voorvechter van een eerlijke prijs voor de producten van boeren.

 

 

Onze gastvrouw Marijn Frank

Marijn Frank is presentatrice en documentaire- en televisieprogrammamaakster. Ze presenteert het NTR-televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’ en maakte de documentaire ‘Vleesverlangen’, over haar verslaving aan vlees.