english

Orang-oetans kunnen onze banken missen als kiespijn

Vandaag is het Internationale dag van de orang-oetan. Deze dag is in het leven geroepen om ieder jaar aandacht te vragen voor deze prachtige dieren die maar al te vaak slachtoffer zijn van de palmolie-industrie. Gebruik daarom vandaag je stem en stop het uitsterven van de orang-oetan.

Help de orang-oetan: stop palmolie

Diep in het regenwouden van Indonesië leven 3 soorten orang-oetans: de Sumatraanse, de Borneose en de Tapanuli orang-oetan. Ooit kon je deze dieren vinden van China tot de Himalaya. Nu kom en ze alleen nog voor op de eilanden Sumatra en Borneo in Indonesië. 100 jaar geleden leefden er meer dan 230.000 orang-oetans op deze eilanden. Maar in de afgelopen 16 jaar zijn er al meer dan 100.000 orang-oetans op Borneo verdwenen. Van de Tapanuli orang-oetan, die vorig jaar pas werd ontdekt, zijn er nog maar 800 van over. Alle 3 de soorten worden met uitsterven bedreigd. Met hulp van Nederlandse banken die de palmolie-industrie blijven financieren.

Waarom sterft de orang-oetan zo snel uit?

De wereldwijde vraag naar palmolie is sinds 1990 verzesvoudigd. Om aan die vraag te voldoen, gaan er elke seconde 169 bomen tegen de vlakte. Dat is ruim 5 miljard bomen per jaar. Het leefgebied van de orang-oetan wordt dus steeds kleiner en kleiner. En voor een dier dat in bomen leeft is dit rampzalig. Zelfs duurzame plamolie zal de orang-oetan niet helpen.

Red het regenwoud: laat van je horen 

We kunnen niet zonder de regenwouden. En de orang-oetan zeker niet. Toch steken de grote Nederlandse banken hun geld in foute palmoliebedrijven die het regenwoud verwoesten. In het Zwartboek Draw the Line lees je hoe ABN AMRO, ING en de Rabobank samen betrokken zijn bij 118 schandalen in de palmolie-industrie. Het is de hoogste tijd dat zij hun geld terugtrekken uit deze schandaal-industrie. Samen met jou kaarten wij dit aan bij deze banken. Hoe kan je meedoen? Da's simpel: stuur jouw bank een ansichtkaart en help de orang-oetan

Stuur jouw bank een ansichtkaart en help de orang-oetan

Loading...