english

3 redenen om zaterdag 28 mei 2016 in actie te komen tegen TTIP en CETA

Milieu- en klimaatactivisten, ondernemers, studenten, vakbondsleden, kunstenaars en lokale politici organiseren zaterdag 28 mei 2016 in meer dan 20 steden acties tegen TTIP en CETA. Daar zijn vele redenen voor. Dit zijn 3 redenen om zaterdag mee te doen.

Een betere tijd om TTIP te stoppen is er nog niet geweest

De TTIP-leaks hebben blootgelegd dat het ongekend brede verzet tegen TTIP het de EU-onderhandelaars heel erg moeilijk maakt. Als ze de VS tegemoetkomen dan breken ze hun beloftes dat onze standaarden niet omlaag gaan en onze publieke diensten beschermd blijven. Maar als ze een overeenkomst willen, dan moeten ze de VS tegemoetkomen.

De volgende onderhandelingsronde kan het erop of eronder zijn. En hoe krachtiger ons protest, hoe groter de kans dat ze er niet uitkomen.

Het is de hoogste tijd om CETA te doen wankelen

In juni neemt de Europese Commissie een besluit over CETA. Ze zullen voorstellen dat nationale parlementen maar over een beperkt deel van CETA mogen stemmen en dat de rest al daarvoor in werking treedt.

Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de Nederlandse regering daar niet mee instemt en eist dat wij het laatste woord hebben, desnoods via een referendum.

Het is tijd voor een sterke beweging vóór een andere economie

Alle discussie over TTIP laat zien dat heel veel mensen genoeg hebben van een economie waar een kleine groep buitensporig profiteert en dat de rekening bij ons en bij toekomstige generaties wordt neergelegd.

Een andere economie is onvermijdelijk. Klimaatverandering, ontbossing, uitputting van grondstoffen, dwingen ons om te kiezen: veranderen of onze kinderen en kleinkinderen het recht op een voorspoedig leven ontnemen. Maar de TTIP-onderhandelaars hebben daar geen oog voor.

Onze beweging tégen TTIP kan ook een beweging vóór een andere economie zijn, een beweging vóór een economie die duurzaam en democratisch is, die werkt voor iedereen, een economie met toekomst.

Daarom: sluit je zaterdag aan bij een van de acties

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...