english

110.471 Nederlanders zeggen tegen minster Ploumen: Stop TTIP

En onze boodschap was: Wij willen geen handelsverdragen die onze democratie ondermijnen en de winst van multinationals in bescherming nemen, ten koste van mens en milieu. Stop de onderhandelingen over TTIP en stop de ratificatie van CETA, het verdrag met Canada.

Namens de coalitie tegen TTIP sprak Jurjen de Waal van foodwatch Minister Ploumen toe: "Bij dezen overhandig ik u de meer dan 110.000 Nederlandse handtekeningen die het afgelopen jaar zijn ingezameld voor het Europese burgerinitiatief STOP-TTIP. In heel Europa zijn er ruim 3.2 miljoen handtekeningen verzameld. Een absoluut record.”

Steun voor verdrag met Canada onzeker

In de vergadering over TTIP van de Tweede Kamer daarna, waren vele kritische geluiden te horen. Alleen Fred Teeven van de VVD was vóór TTIP zonder voorwaarden. In elk geval bleek dat een ruime meerderheid -inclusief PvdA, CDA en D66- verlangt dat de achterdeur van CETA gesloten wordt
voor schadeclaims van Amerikaanse bedrijven.

Maar TTIP is voorlopig nog niet van tafel. Daarom gaan we zaterdag met duizenden de straat op tegen TTIP, CETA en de onderliggende handelsagenda.

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...