english

Kom in actie: stop de miljardenclaims van grote vervuilende bedrijven

Kolenbedrijf RWE eist 1,4 miljard euro van ons belastinggeld. Omdat onze overheid hun kolencentrale wil sluiten. RWE weet al heel lang dat kolen rampzalig zijn voor het klimaat, en toch eist het bedrijf nu miljarden. En RWE is niet de enige. Dat moeten we stoppen.

In heel Europa klagen grote vervuilende bedrijven overheden aan omdat ze klimaatmaatregelen nemen. Dit kan dankzij een verdrag dat het Energy Charter Treaty heet. Samen kunnen we dit stoppen. Doe je mee? Teken de petitie!

Ja, ik teken de petitie

Hoe kan dit?

Het Energy Charter Treaty is een handelsverdrag van 50 landen.  Dankzij dit verdrag kunnen kolen-, olie- en gasmultinationals overheden (landen) aanklagen. Niet via de gewone rechter, maar achter gesloten deuren. Bij scheidsrechters die geneigd zijn om bedrijven te bevoordelen.

Jarenlang hebben fossiele bedrijven geprofiteerd van het gebrek aan klimaatactie van de politiek. Nu regeringen eindelijk stappen nemen om de klimaatcrisis aan te pakken, klagen deze bedrijven ons aan om nog zoveel mogelijk winst binnen te halen. 

Dat moet stoppen. Daarom roepen we de Tweede Kamer op om uit het Energy Charter Treaty te stappen. En dat samen met zoveel mogelijk andere landen te doen. Ook vragen we de Tweede Kamer te voorkomen dat nog meer landen lid worden van dit verdrag. Dat maakt de problemen alleen maar groter.

Teken de petitie hier

Geachte ministers en volksvertegenwoordigers van Nederland en de EU

Stap uit het Energy Charter Treaty en stop de uitbreiding naar andere landen! Via dit verdrag kunnen kolen-, olie- en gasmultinationals de omschakeling naar duurzame energie blokkeren. Daarmee brengen we de toekomst van onze kinderen in gevaar. Zeg nee en help dat voorkomen.

Teken nu:

 

Steun ons in het Hoger Beroep tegen Shell

Op 26 mei wonnen we onze Klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning. Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Wij nemen het op tegen een van de machtigste en rijkste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons nog een keer te winnen van Shell. Doe je mee?

Loading...